Oscar-winnaar Parasite (2019) komt naar Film1

De Koreaanse film Parasite van Bong Joon Ho wist hoge ogen te gooien tijdens de Academy Awards van 2019 en sleepte zelfs als eerste niet-Engelstalige titel de Oscar voor Beste Film in de wacht! Nu is er groot nieuws, want streamingdienst Film1—opererend onder het motto ‘Altijd een goede film’—brengt de titel als eerste naar de televisie en on demand. Op 13 september gaat de Koreaanse film in première op kanaal Film1 Première en verschijnt hij kort hierna op het video on demand-platform.

Parasite (2019) op Film1

Op zondag 13 september 2020 om 20:30 uur gaat de film Parasite, in het Koreaans bekend als Gisaengchung ofwel 기생충, in première op het kanaal Film1 Première. Dit is de allereerste keer dat de Oscar-winnaar van de beste film van 2019 te zien zal zijn op de Nederlandse televisie. Momenteel is Parasite namelijk enkel te verkrijgen als DVD voor €15. Dan ben je dus beter uit met een maandabonnement op Film1.

Verhaal

Werkloos, berooid en vooral hopeloos. De ongemotiveerde patriarch, Ki-taek, en zijn al even onambitieuze familie – zijn ondersteunende vrouw, Chung-sook; zijn cynische twintiger jaren-dochter, Ki-jung, en zijn schoolgaande zoon, Ki-woo – bezetten zichzelf door te werken voor bijna geen geld in hun smerige kelderwoning. Dan, door puur geluk, zal een lucratief zakelijk voorstel de weg vrijmaken voor een ingenieus verraderlijk plan, wanneer Ki-woo de moed bijeen raapt om te poseren als een Engelse tutor voor de tienerdochter van de welvarende Park-familie. Nu lijkt het toneel te zijn gevormd voor een onophoudelijke winner-takes-all klasse oorlog. Hoe kom je van een parasiet af?

Trailer

Bekijk nu de trailer van de Koreaanse film Parasite, winnaar van de Oscar voor Best Picture 2019.


Details van de film

Titel: Parasite / Gisaengchung / 기생충
Soort: Film
Jaar: 2019
Duur: 2 uur en 12 minuten
Categorie: Komedie, Drama, Thriller
IMDb: 8.6 uit 463,515 stemmen
Regisseur: Bong Joon Ho
Schrijvers: Bong Joon Ho
Cast: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Het volledige aanbod van films op streamingdienst Film1 vind je bij de pagina met het Film1 aanbod.