Paramount rectificeert communicatiefout: SkyShowtime tóch niet in september live

Afgelopen vrijdag bleek uit een persbericht van Paramount Global, een van de twee bedrijven die aan het hoofd staat van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime, dat hun video on demand-platform in september 2022 live zal gaan. Vanochtend bracht de mediagigant een rectificatie naar buiten over deze, nu blijkt, incorrecte berichtgeving door “interne miscommunicatie”. De videodienst zal “later dit jaar” gelanceerd worden.

SkyShowtime zou volgens Paramount Global in september 2022 gelanceerd worden in Nederland

Op vrijdag 12 augustus wist Paramount eindelijk meer te melden rondom het langverwachte nieuws over de releasedatum van SkyShowtime. Dit is de derde streamingdienst die in 2022 aan de Nederlandse markt toegevoegd zal worden nadat in maart ook al Viaplay en HBO Max werden gelanceerd.

Volgens berichtgeving van de mediagigant zou het video on demand-platform, dat samen met Comcast Corporation een aanbod van acht grote filmstudio’s naar Nederland zal brengen, volgende maand al live gaan. Naar aanleiding van dit persbericht publiceerden meerdere online media artikelen over de introductiemaand.

🚨 Update (20 september 2022): Inmiddels is de releasedatum wél officieel bekendgemaakt. Je leest er alles over op → Releasedatum voor streamingdienst SkyShowtime in Nederland bekend: vanaf oktober online

Rectificatie: “door een interne miscommunicatie een fout vermeld”

Vanochtend ontving onze redactie echter een rectificatie vanuit Team Paramount Benelux. Hierin wordt vermeldt dat een rood gemarkeerd gedeelte met de tekst “dat in september” had moeten bestaan uit “later dit jaar”. Er blijkt dus tóch niet meer duidelijkheid te zijn over de releasemaand van SkyShowtime in Nederland, laat staan de exacte datum. Paramount verklaard dat de fout is ontstaan door internet miscommunicatie.

“Tot onze spijt staan er in ons schrijven door een interne miscommunicatie een fout vermeld. […] Het rode gedeelde is niet juist en moet zijn, later dit jaar. […] Onze welgemeende excuses voor het ongemak.”
– Team Paramount Benelux

Releasedatum, prijs en meer informatie over SkyShowtime binnenkort verwacht

Het zal naar verwachting niet lang meer duren tot we meer informatie krijgen over de introductie van SkyShowtime in de Nederlandse markt, aangezien het eind van 2022 met een kleine 4½ maand al snel in zicht is. Ook lijkt er steeds meer duidelijkheid te ontstaan rondom de plannen van het video on demand-platform door aankondigingen van startdata en -prijzen in andere Europese landen.

De redactie van Streamwijzer staat in nauw contact met SkyShowtime over de lancering van de streamingdienst. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Houd dan onze website goed in de gaten en check regelmatig onze social media-kanalen. Daarnaast houden we je als eerste op de hoogte via je mail bij nieuwe updates en volg je de laatste nieuwtjes rondom deze streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland