Paramount+ niet in Nederland, SkyShowtime wél

Sinds 25 oktober 2022 is Nederland een gloednieuwe streamingdienst rijker: SkyShowtime, onderdeel van Paramount Global (ViacomCBS). Veel mensen vragen ons echter of hun ándere streamingdienst—Paramount+—ook naar Nederland komt. In dit artikel vertellen we er alles over.

Films en series van Paramount+ zijn te zien bij SkyShowtime

SkyShowtime is ontstaan als joint venture van Comcast Corporation en Paramount Global (ViacomCBS). Gezamenlijk bezitten deze twee bedrijven een groot aantal Amerikaanse tv-zenders en kleinere streamingdiensten, waaronder Paramount+ en Peacock. Die twee streamingdiensten waren tot op heden niet beschikbaar in Nederland, maar de content hiervan is sinds de lancering van SkyShowtime op 26 oktober 2022 ook bij ons te zien.

Op Paramount+ vind je voornamelijk films en series van Paramount Pictures en CBS, maar ook programma’s van bijvoorbeeld Comedy Central en Nickelodeon. Al deze content is sinds oktober onderdeel van nieuwe streamingdienst SkyShowtime, naast content van onder meer Universal Studios, Showtime, DreamWorks en Sky Studios. Dit betekent dat bekende series als Halo, Star Trek: Discovery en Yellowstone ook in het aanbod van SkyShowtime in Nederland te zien zullen zijn. Als losse streamingdienst zal Paramount+ bij ons niet beschikbaar worden.

Tv-zender Paramount Network

Paramount Global heeft haar content daarnaast sinds mei van dit jaar ook naar de Nederlandse televisie gebracht. Sinds 24 mei 2022 is bij ons namelijk de tv-zender Paramount Network beschikbaar, waar kijkers toegang krijgen tot de nieuwste en grootste Hollywood-producties. Deze zender is in vrijwel alle Nederlandse huishoudens zichtbaar, maar het ligt aan je TV-aanbieder op welk kanaal de zender te vinden is. Bij Ziggo vind je het bijvoorbeeld op kanaal 16 en bij KPN op kanaal 13.

Deze zender kan gezien worden als een voorproefje van SkyShowtime en toont dus ook de content van Paramount+. Zo zijn series als Yellowstone (met Kevin Costner), Star Trek: Enterprise en Elementary (met Lucy Liu en Johnny Lee Miller) hier te zien. Ook zonder abonnement op SkyShowtime kun je op deze manier naar de content van Paramount+ kijken in Nederland.

Meer informatie over SkyShowtime

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit nieuwe platform? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en check regelmatig onze social media-kanalen. Verder volg je de laatste nieuwtjes rondom deze nieuwe streamingdienst ook in de Facebook-groep met Nederlandse SkyShowtime kijkers.

SkyShowtime in Nederland

Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.