Waar kun je padel op tv en online kijken in 2024?

Het wordt beschouwd als een van de snelst groeiende sporten ter wereld en ook in Nederland is de balsport inmiddels niet meer weg te denken. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze naar padel op tv en online kijken kunnen in 2024. Het eerste wereldkampioenschap werd pas in 1992 gespeeld. Naast dit mondiale eindtoernooi worden er wereldwijd wedstrijden gespeeld tijdens de World Padel Tour. Zo is ook Amsterdam dit jaar het decor voor het belangrijkste professionele padelkampioenschap. In dit artikel geven wij aan of padelwedstrijden op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit het padel eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar padel online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van padel. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van grote internationale toernooien en wedstrijden, zoals tijdens de World Padel Tour. Ook zijn we verder in dit kampioenschap gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de World Padel Tour in Amsterdam, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar padelwedstrijden bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland als enige de uitzendrechten van de populaire sport padel in handen. Via kanaal 14 zijn de grootste wedstrijden van de World Padel Tour rechtstreeks te volgen. Je kunt er naast padel ook kijken naar onder andere tennis en badminton. Dit sportpakket is eveneens aanvullend beschikbaar via andere providers als KPN en Odido.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar padel te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Jammer genoeg heeft Disney’s videodienst geen mogelijkheid om naar sport als padel te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar padelwedstrijden zijn niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je padel jammer genoeg niet zien.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met padelwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn padelwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de padelwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die padel in 2024 uitzendt

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van padel in handen. Hierdoor zijn de aankomende drie jaar de meeste grote wedstrijden tijdens de World Padel Tour live te kijken op (online) televisie. Tijdens dit kampioenschap worden er 27 toernooien verspreid over 14 landen gespeeld, waarbij de professionele wereldtop het tegen elkaar opneemt. Deze duels worden als de belangrijkste kampioenschappen ter wereld gezien.

Naast padel zenden de sportkanalen van Ziggo Sport ook nog tal van andere sporten uit. Zo kijk je onder andere naar diverse voetbalwedstrijden van de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League. Buiten voetbal om kijk je bijvoorbeeld ook naar races uit de Formule E en MotoGP. Tevens zie je het hele jaar door tennis, waaronder alle ATP 1000- en 500-toernooien en natuurlijk de Grand Slams zoals Wimbledon en Roland Garros. Net als internationale wedstrijden van ‘onze’ Oranje handballers, de European en PGA golf tours en alle veertien rondes van de Diamond League atletiekwedstrijden.

Meer informatie over padel

Hoewel veel mensen denken dat de sport is bedacht in Spanje, ligt de oorsprong van padel in Mexico. De zakenman Enrique Corcuera had namelijk geen ruimte voor een tennisbaan, waardoor hij een nieuwe sport bedacht. De racket- en balsport heeft daarom veel weg van tennis. Pas in 1974 werd de eerste Europese padelclub geboren, waarbij de sport vooral voor de rijkere mensen was weggelegd. Tegenwoordig is dit allang niet meer zo en is het na voetbal de populairste sport in Spanje. Ook internationaal doen steeds meer mensen aan padel, waardoor het wordt beschouwd als één van de snelst groeiende sporten ter wereld.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.