Indrukwekkende docuserie ‘Pact met de Duivel’ is nu te zien

De meest omvangrijke en langstlopende liquidatiezaak die Nederland ooit gekend heeft, wordt uit de doeken gedaan in de docuserie Pact met de Duivel. Het draait om het Passage-proces, de voorloper op het Marengo-proces. Hoewel de laatste zitting in 2017 plaatsvond, zijn er nu nog steeds een hoop onbeantwoorde vragen die in de zes afleveringen behandeld worden.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Het Passage-proces staat centraal in ‘Pact met de Duivel’

Vandaag is op Amazon Prime Video de nieuwe docuserie Pact met de Duivel verschenen. In zes afleveringen krijgen we een fascinerende kijk op een van de meest complexe en langdurige rechtszaken in Nederland: het Passage-proces.

Deze rechtszaak duurde ruim tien jaar: van 2007 tot 2017. In die tijd was er sprake van een hoop ruzies en wantrouwen in de rechtszaal. Vooral het gebruik van twee criminele kroongetuigen, die zelf ook moorden op hun naam hebben staan, zorgde voor veel ophef. Is het wel ethisch om een deal met een moordenaar te sluiten? De twee kroongetuigen zorgden er uiteindelijk wel voor dat opdrachtgever Dino Soerel voor de rest van zijn leven achter de tralies verdween.

Dit kun je verwachten van de docuserie

In Pact met de Duivel wordt niet alleen de juridische kant van de zaak belicht, maar ook de menselijke aspecten. Door gesprekken met betrokkenen, zoals rechters, advocaten, officieren van justitie, rechercheurs, misdaadjournalisten en zelfs familieleden van veroordeelden, wordt een veelzijdig beeld geschetst van de impact die deze langdurige rechtszaak heeft gehad op zowel de directe betrokkenen als de bredere samenleving.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook houden we je altijd op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je benieuwd naar de docuserie? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of ga direct naar de seriepagina van Pact met de Duivel op Amazon Prime Video.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.