Wees niet bang: ‘Outlander’ gaat nergens heen

Gisteren werden we verrast door het nieuws over SkyShowtime en Ziggo. Deze twee partners breiden hun exclusieve samenwerking uit en dit heeft één groot gevolg: SkyShowtime zal dit najaar Ziggo Movies & Series (L en XL) vervangen. Maar wat betekent dit dan voor Outlander? Nieuwe seizoenen van deze razend populaire serie zijn steevast alleen door Ziggo-klanten te bekijken en veel fans zijn bang dat dat door de komst van SkyShowtime in gevaar komt. Gelukkig hebben we goed nieuws.

‘Outlander’ blijft op Ziggo

Het goede nieuws is dat Outlander onderdeel uitmaakt van het aanbod van Ziggo Movies & Series zelf en niet van de uitgebreidere filmpakketten (Ziggo Movies & Series L en Ziggo Movies & Series XL). Ziggo heeft aan ons laten weten dat alle content van het basispakket ook na de vervanging door SkyShowtime beschikbaar blijft voor Ziggo-klanten. De content van SkyShowtime komt daar voor Ziggo Movies & Series L- en XL-klanten dan bovenop. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat Outlander ineens verdwijnt.

Een kleine disclaimer is dat het aanbod van een streamingdienst uiteraard altijd kan wisselen. Dit gezegd hebben zal Outlander in ieder geval niet verwijderd worden als gevolg van de samenwerking tussen Ziggo en SkyShowtime. Je kunt dus blijven genieten van de avonturen van de Frasers.

Dit zijn de gevolgen van de samenwerking tussen SkyShowtime en Ziggo

Nu we weten wat er met Outlander gaat gebeuren, is het misschien handig om ook even op een rijtje te zetten wat de samenwerking tussen SkyShowtime en Ziggo dan wél voor gevolgen heeft. SkyShowtime zal vanaf dit najaar inbegrepen zijn bij een TV Max-abonnement. De huidige filmpakketten, Ziggo Movies & Series L en Ziggo Movies & Series XL, worden hierdoor vervangen.

De series en films die nu te vinden zijn in het Movies & Series-pakket blijven wel gewoon beschikbaar, net als de themazenders bij XL. Daarnaast komt er dus een hoop content bij van SkyShowtime. Om je alvast te oriënteren op het aanbod van de streamingdienst, is er gisteren een selectie van de films en series toegevoegd aan het TV & Streaming-platform van Ziggo. Zo kunnen Movies & Series L- en XL-klanten nu via het tv-menu kijken naar titels als Top Gun: Maverick, Yellowstone en Tulsa King. Voor Ziggo-klanten die alleen het Movies & Series-pakket hebben, verandert er niks. Klanten die momenteel een van de filmpakketten hebben, krijgen binnenkort persoonlijk bericht van Ziggo om hun SkyShowtime-account te activeren.

Wanneer komt seizoen 7B van ‘Outlander’ op Ziggo?

Het zevende seizoen van Outlander bestaat uit twee delen. Deel 1 bestaat uit acht afleveringen en is een paar weken terug tot een einde gekomen. Dit betekent dat we zeker nog wat in het verschiet hebben liggen. Wanneer het tweede deel, met de overige acht afleveringen, verschijnt is overigens nog niet bekend. Uiteraard houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Sony Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.