Het is bekend: ‘Outlander’ seizoen 7 komt op déze datum naar Netflix

Misschien zit je met smart te wachten op het zevende seizoen van Outlander op Netflix. In dat geval kunnen we goed nieuws brengen, want eindelijk heeft de streaminggigant de releasedatum met ons gedeeld.

‘Outlander’ seizoen 7 komt op déze datum naar Netflix

Outlander is ontwikkeld door het Amerikaanse televisienetwerk STARZ. In Nederland brengen zij de seizoenen altijd eerst uit bij het video on demand-platform Ziggo Movies & Series, maar daarna volgt ook Netflix. Volg je de serie bij die streaminggigant, dan heb je er inmiddels al zes seizoenen op zitten. Ook seizoen 7 staat nu op het programma.

De datum die je in je agenda kunt zetten, is woensdag 19 juni. Goed om te weten: het zevende seizoen is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel bestaat uit acht afleveringen en die bekijk je dus in juni. Wanneer de rest volgt, is nog onbekend. Wij houden je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

Wat staat ons te wachten in ‘Outlander’ seizoen 7?

Even recapituleren: in seizoen 6 van Outlander stevende de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers probeerden koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hadden Claire en Jamie samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moesten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hadden.

In het zevende seizoen zien we hoe de Jamie, Claire en hun familie geconfronteerd worden met de gewelddadige strijd. Hun land verandert en zij worden gedwongen mee te veranderen. Er moeten een aantal onmogelijke beslissingen gemaakt worden die grote gevolgen hebben voor de familie.

De rest van seizoen 7 volgt nog

We lieten al weten dat het zevende seizoen uit twee delen bestaat. Het tweede deel staat in Amerika gepland op november 2024. Wij verwachten hem dan ook in die periode in Nederland te kunnen kijken, maar dan wel bij Ziggo Movies & Series. Netflix volgt als het goed is pas een hele poos later. Daarmee is de serie overigens nog niet afgelopen, want ook een achtste seizoen én de spin-off Outlander: Blood of My Blood staan op het programma.

→ Nu al nieuwe afleveringen kijken? Bekijk direct het zevende seizoen van Outlander 🍿

Meer informatie over de serie

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Sony Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.