Outlander seizoen 7 komt eraan: dit weten we tot nu toe

De romantische dramaserie Outlander is een gigantische hit. De eerste zes seizoenen zijn op dit moment te zien op streaminggigant Netflix en bij Ziggo Movies & Series. Verder zijn het zevende en achtste seizoen al aangekondigd én komt er een spin-off serie. We zijn dus nog lang niet van de Frasers af! In dit artikel lees je alles over Outlander seizoen 7 en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Outlander. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-6 al gezien hebt.

Waar gaat ‘Outlander’ seizoen 7 over?

Even recapituleren: in seizoen 6 van Outlander stevende de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers probeerden koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hadden Claire en James samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moesten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hadden.

Seizoen 7 gaat zit meer richten op het leven van Brianna en Roger, die terug zijn in Schotland. Er zijn verder nog niet veel details over het seizoen bekend, al weten we wel dat het extra lang gaat worden. In totaal krijgt het maar liefst zestien afleveringen—misschien om te compenseren voor het zesde seizoen, dat uit maar acht afleveringen bestond. Andere seizoenen van de serie bevatten twaalf afleveringen.

Meer weten? Het zevende seizoen volgt de verhaallijn van Diana Gabaldons zevende boek in de Outlander-serie: An Echo in the Bone. Als je écht niet kunt wachten, kun je hier dus altijd een kijkje nemen.

Wie zitten er in de cast van ‘Outlander’ seizoen 7?

De oude vertrouwde cast is terug voor het zevende seizoen van Outlander. Dit betekent dat we Caitríona Balfe terugzien als Claire Randall en Sam Heughan als Jamie Fraser. Ook Sophie Skelton, Richard Rankin, John Bell, César Domboy, Tobias Menzies en Laren Lyle zijn er als het goed is weer bij.

Daarnaast maken ook een aantal nieuwe personages hun opwachting. Zo zal Charles Vandervaart (Lost in Space) deze keer de rol van William, Jamie’s zoon, op zich nemen. Dit is inmiddels al de derde acteur die deze rol speelt, doordat het kind door verschillende levensfases is gegaan. Ook Joey Philips (Accused) en Izzy Meikle-Small (Snow White and the Huntsman) zullen zich bij de cast voegen.

Wanneer is ‘Outlander’ seizoen 7 te zien in Nederland?

Outlander is ontwikkeld door het Amerikaanse televisienetwerk STARZ. De exclusieve uitzendrechten liggen in Nederland bij het video on demand-platform Ziggo Movies & Series, waar je alle zes seizoenen kunt zien. Al deze seizoenen zijn ook op Netflix verschenen, al gebeurde dit wel een stuk later dan dat de seizoenen in de Verenigde Staten en bij Ziggo te bekijken waren. Over het algemeen zat hier ongeveer een jaartje tussen.

Met het zevende seizoen zal dit ook weer het geval zijn. Maar wanneer is het dan zover? De Amerikaanse zender STARZ heeft laten weten dat we nieuwe afleveringen in de zomer van 2023 kunnen verwachten. Dan zullen ze in Nederland dus op Ziggo Movies & Series verschijnen. Netflix-kijkers moeten als het goed is langer wachten; voor hen zal het waarschijnlijk pas in de zomer van 2024 zover zijn. Zodra officiële releasedata met ons gedeeld wordt, laten we het weten via je mail en onze social media-kanalen.

Zijn er eigenlijk al beelden van ‘Outlander’ seizoen 7?

Jazeker! Onlangs heeft STARZ eindelijk de officiële teaser van het langverwachte zevende seizoen met ons gedeeld. Hieronder bekijk je de spectaculaire eerste beelden.

Outlander | Season 7 Official Teaser | STARZ

Komt er een ‘Outlander’ seizoen 8?

Een paar weken geleden heeft STARZ bekendgemaakt dat er ook een achtste seizoen gaat komen. Dit deden ze door middel van onderstaand Twitterbericht. Wel is het belangrijk om te weten dat dit het laatste seizoen van de serie zal zijn. Na deze tien afleveringen is het dus klaar met Outlander.

Hoewel, niet helemaal, want er is ook al een prequelserie aangekondigd. Deze speelt zich af vóór de gebeurtenissen uit de originele serie en zal zich gaan richten op de ouders van Jamie Fraser. De serie gaat Outlander: Blood of My Blood heten. Wanneer we ernaar kunnen kijken, is nog niet bekend.

Meer informatie over de serie

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell
KijkenBekijk direct op Ziggo Movies & Series
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.