Kijkers niet te spreken over einde ‘Outlander’ seizoen 6: “Serieus? Eindig je het zo?”

Vorige week verscheen het zesde seizoen van Outlander eindelijk op Netflix. De acht gloednieuwe afleveringen werden massaal gestreamd en enorm positief ontvangen, op één puntje na: het einde. Uit de reacties van kijkers blijkt dat dit niet zo in de smaak valt.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

‘Outlander’ seizoen 6 is nu te streamen op Netflix

Precies een jaar na het verschijnen van Outlander seizoen 6 op de Amerikaanse tv-zender STARZ (en in Nederland op Ziggo Movies & Series) was het vervolg van de serie op dinsdag 7 maart ook eindelijk via Netflix te bingewatchen. In de nieuwe afleveringen stevent de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers proberen koste wat het kost de vrede te bewaren én zichzelf te beschermen.

Sinds de serie in 2014 verscheen is het al een grandioos succes en wordt het massaal bekeken. Zowel kijkers als critici zijn er erg over te spreken, wat ook wel blijkt als je naar het IMDb-cijfer gaat kijken; daar scoort Outlander een 8,4 uit 10 (op basis van 163.000 stemmen). Rotten Tomatoes liegt er met een score van 89% op de Average Tomatometer en een Average Audience Score van 87% ook niet om.

Reacties van kijkers zijn enorm positief, behalve over het einde van het seizoen

Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media. Veel mensen laten weten dat ze ontzettend enthousiast zijn over de nieuwe afleveringen, maar er wordt ook geklaagd over het abrupte einde—mét die gigantische cliffhanger. Gelukkig is de serie na het zesde seizoen nog niet klaar en zijn er inmiddels een zevende en zelfs een achtste seizoen aangekondigd.

Bekijk hieronder direct de trailer

Ben je nog niet begonnen aan deze hitserie? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bezoek direct de seriepagina van Outlander op Netflix.

Outlander | Season 6 Official Trailer | STARZ
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.