Eindelijk: op déze datum komt ‘Outlander’ seizoen 6 naar Netflix

Outlander is een van de populairste series van het moment, maar het is er ook eentje waar we heel veel geduld voor moeten hebben. Het achtste seizoen is inmiddels al in de maak, terwijl Netflix-kijkers nog steeds zitten te wachten op seizoen 6. Gelukkig is het bíjna zover. De streamingdienst heeft namelijk bekendgemaakt dat nieuwe afleveringen vanaf 7 maart 2023 te zien zullen zijn. Via Ziggo Movies & Series is het zesde seizoen nu al te streamen.

Zesde seizoen van ‘Outlander’ komt op 7 maart naar Netflix

Op dit moment staan er vijf seizoenen van de razendpopulaire serie Outlander op Netflix en zitten we alweer een behoorlijke tijd te wachten op nieuwe afleveringen. Die werden al een jaar geleden uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender STARZ en waren in Nederland ook al te zien via Ziggo Movies & Series. Kijk je echter via Netflix, dan was het al een hele tijd behoorlijk onduidelijk wanneer de serie eindelijk weer vervolgd zou worden. Netflix liet niks meer los dan dat het “ergens in 2023” zou zijn.

Nu is eindelijk bekend wanneer seizoen 6 via Netflix te streamen zal zijn: op dinsdag 7 maart 2023! Nog maar een paar weekjes wachten dus. In het zesde seizoen stevent de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers proberen koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hebben Claire en James samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moeten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hebben. De trailer van het zesde seizoen is hieronder te bekijken.

Daarna volgen zevende én achtste seizoen

Het verhaal van Outlander is zeker nog niet klaar. Al een tijdje is bekend dat er een zevende seizoen zal volgen en enkele maanden terug kwam het nieuws naar buiten dat ook een achtste seizoen op de planning staat. De opnames van seizoen 7 zijn inmiddels in volle gang en de afleveringen zullen in de zomer van 2023 te zien zijn, in Amerika op tv-zender STARZ en in Nederland via Ziggo Movies & Series. Netflix-kijkers moeten er waarschijnlijk weer een jaartje langer op wachten, dus we rekenen er niet op dat seizoen 7 voor hen voor de zomer van 2024 te zien zal zijn.

Na het achtste seizoen hoeven we trouwens nog steeds niet helemaal afscheid te nemen van de romantische dramaserie gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Er is namelijk ook al een prequelserie aangekondigd die zich zal afspelen vóór de gebeurtenissen uit de originele serie.

Meer informatie over ‘Outlander’

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur8 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 163.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.