Het is zover: seizoen 6 van ‘Outlander’ staat eindelijk op Netflix

Precies een jaar geleden verscheen het zesde seizoen van Outlander al op de Amerikaanse tv-zender STARZ en was het in Nederland via Ziggo Movies & Series te streamen, maar op Netflix waren steeds maar vijf seizoenen te zien. De Netflix-kijker heeft zijn geduld dan ook behoorlijk moeten beproeven. Nu is het toch echt zover; de streaminggigant heeft alle afleveringen van seizoen 6 op dinsdag 7 maart eindelijk live gezet. Dat wordt bingen!

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Zesde seizoen van ‘Outlander’ staat nu op Netflix

Als het om Outlander gaat, trekken Netflix-kijkers niet altijd aan het langste eind. De serie wordt op de Amerikaanse tv-zender STARZ uitgezonden en de exclusieve uitzendrechten liggen in Nederland bij Ziggo Movies & Series. Daarom kon deze streamingdienst de nieuwe afleveringen direct aanbieden en moest Netflix er een jaartje langer op wachten. Heel lang kon je bij hen maar vijf seizoenen streamen, maar daar is nu eindelijk verandering in gekomen.

Op dinsdag 7 maart 2023 zijn de exclusieve rechten komen te vervallen en dat betekent dat je nu ook op Netflix naar het zesde seizoen van de hitserie kan kijken. De acht gloednieuwe afleveringen zijn nú te streamen. In het zesde seizoen stevent de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers proberen koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hebben Claire en James samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moeten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hebben. De trailer van het zesde seizoen is hieronder te bekijken.

Seizoen 7 en 8 zijn ook al aangekondigd

Terwijl Netflix-kijkers nu dus kunnen smullen van nieuwe afleveringen, zijn er ook alweer twee vervolgseizoenen aangekondigd. Het zevende seizoen verschijnt waarschijnlijk al komende zomer, want de opnames zijn inmiddels al in volle gang. Let op: komende zomer is Ziggo Movies & Series aan de beurt, maar zij bezitten vermoedelijk weer de exclusieve rechten en zullen Netflix wederom een jaartje langer laten wachten. Daar moeten we dus waarschijnlijk nog tot de zomer van 2024 geduld hebben.

Daarna volgt nog een achtste seizoen en dan is het gedaan met de dramaserie. Hoewel, nog niet helemaal, want er is inmiddels ook al een prequelserie aangekondigd. Deze speelt zich af vóór de gebeurtenissen uit de originele serie en zal zich gaan richten op de ouders van Jamie Fraser. De serie gaat Outlander: Blood of My Blood heten. Wanneer we ernaar kunnen kijken, is nog niet bekend.

Meer informatie over ‘Outlander’

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur8 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 163.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.