Outlander seizoen 6 en 7: dit weten we tot nu toe

De romantische dramaserie Outlander is een gigantische hit. De eerste vijf seizoenen zijn op dit moment al te zien op streaminggigant Netflix. Ook het zesde seizoen, dat momenteel alleen nog online bij Ziggo Movies & Series te zien is, komt er ‘binnenkort’ aan. Verder is er al een zevende seizoen aangekondigd én komt er een spin-off serie. In dit artikel lees je alles over Outlander seizoen 6 en 7, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedata.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Outlander. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1-5 al gezien hebt.

Outlander seizoen 6

Outlander is ontwikkeld door het Amerikaanse televisienetwerk STARZ. De rechten liggen in Nederland bij het video on demand-platform Ziggo Movies & Series, waar je alle zes seizoenen kunt zien. De eerste vijf seizoenen zijn ook op Netflix verschenen, al gebeurde dit wel een stuk later dan dat de seizoenen in de Verenigde Staten en bij Ziggo te bekijken waren. Over het algemeen zat hier ongeveer een jaartje tussen.

Op het zesde seizoen zijn Netflix-kijkers nu dus nog aan het wachten, terwijl het zevende seizoen wel al aangekondigd is. Hieronder lees je alles wat we tot nu toe weten over het zesde seizoen, voor iedereen die dit nog niet gezien heeft. Daaronder vind je meer informatie over het zevende seizoen.

Waar gaat Outlander seizoen 6 over?

In seizoen 6 van Outlander stevent de samenleving op de Amerikaanse revolutie af. De Frasers proberen koste wat het kost de vrede te bewaren. Ondertussen hebben Claire en James samen een thuis opgebouwd op Fraser’s Ridge. Dit moeten ze verdedigen, niet alleen tegen krachten van buitenaf, maar ook tegen de toenemende conflicten binnen de gemeenschap die ze onder hun hoede hebben. De trailer van het zesde seizoen is hieronder te bekijken.

Outlander | Season 6 Official Trailer | STARZ

Wie zitten er in de cast van Outlander seizoen 6?

De oude vertrouwde cast is terug voor het zesde seizoen van Outlander. Dit betekent dat we Caitríona Balfe terugzien als Claire Randall en Sam Heughan als Jamie Fraser. Ook Sophie Skelton, Richard Rankin, John Bell, César Domboy, Tobias Menzies en Laren Lyle keren weer terug. Tim Downie, die in eerdere seizoenen gouverneur Tryon speelde, is er overigens niet bij in het nieuwe seizoen.

Daarnaast maken ook een aantal nieuwe personages hun opwachting. Mark Lewis Jones, Alexander Vlahos en Jessica Reynolds voegen zich namelijk bij de cast. Zij spelen Tom, Allan en Malva Christie. Tom Christie is een medegevangene uit Ardsmuir, op zoek naar een plek om zich te vestigen. Reynolds en Vlahos spelen zijn kinderen.

Wanneer komt Outlander seizoen 6 op Netflix?

Op dit moment kun je alleen de eerste vijf seizoenen van Outlander zien op Netflix. Op 7 maart 2022 is Outlander seizoen 6 wel al gelanceerd op het video on demand-platform Ziggo Movies & Series, maar Netflix-kijkers moeten dus nog even wachten. Er is wel goed nieuws: in mei gaf het team van Netflix door middel van onderstaande tweet aan dat het zesde seizoen er ‘binnenkort’ aan komt. Ze zeiden er wel bij dat “de exacte datum nog onbekend is“.

Inmiddels is dit natuurlijk alweer ruim vier maanden geleden, dus wanneer er precies bedoeld wordt met ‘binnenkort’ is niet helemaal duidelijk. We houden je uiteraard via je mail op de hoogte zodra we een exacte releasedatum te horen krijgen, maar je vindt het nieuws natuurlijk ook via onze social media-kanalen en de website.

Outlander seizoen 7

Ook het zevende seizoen van Outlander is inmiddels aangekondigd. De opnames hiervan zijn in april 2022 begonnen en gaan een heel jaar duren, zo heeft hoofdrolspeelster Caitríona Balfe laten weten. Dit betekent dat we het seizoen pas in 2023 kunnen verwachten, op zijn vroegst. Dan zal het op de Amerikaanse zender STARZ verschijnen en waarschijnlijk ook in Nederland bij Ziggo Movies & Series. Netflix-kijkers moeten er waarschijnlijk nog langer op wachten.

Er zijn verder nog niet veel details over het seizoen bekend, al weten we wel dat het extra lang gaat worden. In totaal krijgt het maar liefst zestien afleveringen—misschien om te compenseren voor het zesde seizoen, dat uit maar acht afleveringen bestond. Andere seizoenen van de serie bevatten twaalf afleveringen.

Daarnaast hebben Charles Vandervaart, Joey Philips en Izzy Meikle-Small zich bij de cast gevoegd. En waarschijnlijk volgt het seizoen de verhaallijn van Diana Gabaldons zevende boek in de Outlander-serie: An Echo in the Bone. Maar zeker weten, doen we dit dus nog niet.

Meer informatie over de serie

Dit spannende verhaal, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee geliefden die zijn gescheiden door de tijd.

TitelOutlander
Jaar2014–
SoortSerie
Duur7 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Fantasy, Romantiek
IMDb8,4 uit 155.000 stemmen
NetwerkSTARZ
MakersRonald D. Moore
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix, Sophie Skelton, Richard Rankin, Robias Menzies, César Domboy, Lauren Lyle, John Bell
KijkenBekijk direct op Ziggo Movies & Series
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.