Bevestigd: team van ‘Outlander’ werkt aan prequel serie

Goed nieuws voor de fans van de romantische tijdreis-dramaserie Outlander. Een prequel van de serie is momenteel in ontwikkeling bij Starz. Seizoen 1 t/m 5 van de serie gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Diana Gabaldonerie zijn momenteel te zien bij Netflix. Seizoen 6 zal binnenkort via Ziggo Movies & Series in Nederland te zien zijn.

Productieteam van romantische dramaserie ‘Outlander’ werkt aan prequel serie

Voor de prequel serie is uitvoerend producent en showrunner van Outlander Matthew B. Roberts aangesteld om te schrijven. Ook Maril Davis en Ronald D. Moore zullen weer als uitvoerend producent optreden. Of de prequel serie ook gebaseerd wordt op de prequel-boek van Diana Gabaldonerie is nog niet officieel bevestigd, maar dit wordt door meerderen wel verwacht. Gebaldon liet al via Facebook weten dat haar prequel zich zal focussen op het leven van Ellen MacKenzie, de moeder van Jamie Fraser en de vrouw van Brian Fraser.

Verhaal, streamingdienst en release datum van nieuwe serie zijn nog niet bekend

Volgens berichten wordt er in de komende weken al serieus werk gestart aan de serie, al wordt er vooralsnog uiterst geheimzinnig over de exacte plot gedaan. In de huidige Outlander serie wordt er één boek per seizoen van Diana Gabaldons romanreeks verfilmt. Ook de releasedatum en via welke streamingdienst de prequel serie te zien zal zal zien is op dit moment nog bevestigd. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit via onze website en social media kanalen met jullie delen.

Seizoen 6 van ‘Outlander’ gaat in maart 2022 in première

Voor Amerikaanse fans van de romantische dramaserie Outlander is het aftellen begonnen. Het televisienetwerk STARZ heeft namelijk bekendgemaakt dat het splinternieuwe zesde seizoen op 6 maart 2022 van start zal gaan. Nederlandse fans kunnen vanaf 7 maart 2022 van S6 genieten. Elke week zal één dag na de Amerikaanse release een nieuwe aflevering op het video on demand-platform Ziggo Movies & Series verschijnen.

Een release datum op Netflix in Nederland hebben we nog niet. Daar zijn seizoen 1-5 van de serie op het moment van schrijven te bekijken, maar elk van deze delen verscheen steeds een stuk later online in Nederland dan in de Verenigde Staten. Zo werd het vijfde seizoen in de VS uitgezonden vanaf 17 februari 2020 en verschenen deze afleveringen exact 1 jaar later (op 17 februari 2021) bij Netflix Nederland. Of S6 weer een jaar op zich zal laten wachten? Dat weten we op dit moment nog niet. We houden je op de hoogte van de geplande release datum via ons overzicht van Outlander seizoen 6 op Netflix in Nederland. In België wordt het nieuwste seizoen overigens al wel op 7 maart aan het aanbod van Netflix toegevoegd.

Het nieuwe seizoen zal 8 afleveringen lang zijn met een extra lange eerste episode. Aangezien seizoen 6 met 8 afleveringen relatief kort is, wordt het zevende seizoen van de romantische dramaserie extra lang.

Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.