‘Outer Banks’ seizoen 3 is deze week te zien: dit is alles wat je moet weten

De Pogues zijn bijna terug! We hoeven nog maar een paar dagen af te tellen en dan verschijnt het derde seizoen van hitserie Outer Banks op Netflix. Wij kunnen niet wachten. Maar waar gaan de gloednieuwe afleveringen nou eigenlijk over, wanneer kunnen we er precies naar kijken en wie doen er allemaal mee? In dit artikel lees je alles over Outer Banks seizoen 3, en vertellen we je meer over het verhaal, de nieuwe castleden en de releasedatum.

🚨 Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerdere seizoenen van Outer Banks. We raden je dus aan om alleen verder te lezen als je seizoen 1 en 2 al gezien hebt.

Waar gaat ‘Outer Banks’ seizoen 3 over?

We hoeven je waarschijnlijk niet bij te praten over het vorige seizoen, maar als je geheugen je in de steek laat helpt het officiële Instagram-account van Outer Banks je uit de brand. Zij hebben een uitgebreide recap gedeeld die je hieronder nog even kunt bekijken voordat je de nieuwe afleveringen gaat bingen.

Waar gaat het derde seizoen dan over? Aan het einde van seizoen 2 heeft de bekende vriendengroep Outer Banks in North Carolina verlaten en zijn ze op een onbewoond eiland gestrand dat ze omgedoopt hebben tot Poguelandia. Erg lang kunnen ze hier niet genieten van hun rust, want Ward en Rafe zijn hongerig naar wraak, we hebben in de laatste aflevering van het tweede seizoen ontdekt dat John B’s vader nog in leven is én er is meer goud om in handen te krijgen. Het derde seizoen belooft weer heerlijk spectaculair te worden.

Wie zitten er in de cast van het derde seizoen?

Outer Banks zou Outer Banks niet zijn zonder onze favoriete vriendengroep, dus we kunnen je alvast verblijden met het nieuws dat alle vaste Pogues weer van de partij zijn. Dat betekent dat we Chase Stokes terug gaan zien als John B, Madelyn Cline als Sarah, Madison Bailey als Kiara, Jonathan Daviss als Pope en Rudy Pankow als JJ. Aan het einde van het seizoen voegde Cleo (Carlacia Grant) zich bij de Pogues en zij heeft dus ook een plekje veroverend op Poguelandia.

Uiteraard zijn daarnaast ook Ward Cameron (Charles Esten), Rafe Cameron (Drew Starkey) en Topper (Austin North) terug. Qua nieuwe gezichten weten we in ieder geval dat Andy McQueen (Station Eleven), Lou Ferrigno Jr. (S.W.A.T.) en Emmanuel Kabongo (Star Trek: Discovery) zich bij de cast gevoegd hebben.

Wanneer komt ‘Outer Banks’ seizoen 3 op Netflix?

Deze week is het zover! Het aftellen kan nu écht gaan beginnen, want alle afleveringen verschijnen al op donderdag 23 februari op Netflix. Even een kleine disclaimer: het heeft geen zin om tot twaalf uur op te blijven, want het nieuwe seizoen wordt in Nederland pas om 09:00 uur ’s ochtends live gezet. Dit heeft te maken met tijdsverschillen: op het moment dat het klokje in de Verenigde Staten 00:00 uur slaat en daar een nieuwe dag begint, is het bij ons al ochtend. Wij moeten er gevoelsmatig dus íéts langer op wachten.

Wel worden alle tien afleveringen tegelijkertijd live gezet, dus donderdag vrijhouden om te bingewatchen kan natuurlijk wel. De titels van de episodes zijn ook al bekend; we hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Poguelandia”Donderdag23 februari 2023
2“The Bells”Donderdag23 februari 2023
3“Fathers and Sons”Donderdag23 februari 2023
4“The Diary”Donderdag23 februari 2023
5“Heists”Donderdag23 februari 2023
6“The Dark Forest”Donderdag23 februari 2023
7“Happy Anniversary”Donderdag23 februari 2023
8“Tapping the Rudder”Donderdag23 februari 2023
9“Welcome to Kitty Hawk”Donderdag23 februari 2023
10“Secret of the Gnomon”Donderdag23 februari 2023

Zijn er eigenlijk al beelden van het derde seizoen?

Jazeker! Op 2 februari heeft Netflix eindelijk de officiële trailer van het derde seizoen met ons gedeeld en die belooft weer een hoop spektakel. Je bekijkt hem hieronder.

Komt er ook een ‘Outer Banks’ seizoen 4 op Netflix?

Geweldig nieuws: het verhaal van de Pogues is nog niet klaar! Op 18 februari heeft Netflix tijdens het Poguelandia Fan Event bekendgemaakt dat er nog een vierde seizoen gaat komen. Wanneer dit verschijnt is op dit moment natuurlijk nog niet duidelijk, al moeten we waarschijnlijk sowieso tot 2024 geduld hebben. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de serie

Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning.

TitelOuter Banks
SoortSerie
Jaar2020-
Duur3 seizoenen
CategorieActie, Misdaad, Drama
IMDb7,6 uit 53.000 stemmen
MakersShannon Burke, Jonas Pate, Josh Pate
CastChase Stokes, Madelyn Cline, Madison Bailey, Jonathan Daviss, Rudy Pankow, Charles Esten, Drew Starkey, Austin North, Carlacia Grant, Adina Porter
Outer Banks seizoen 3 wat we weten Netflix
Serie: Outer Banks (2020-) | Beeld: Jackson Lee Davis via Netflix

Veelgestelde vragen


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.