Waargebeurde Franse serie ‘Oussekine’ (2022) is nu te zien op Disney+

De tragische dood van student Malik Oussekine hield de Franse samenleving in de jaren tachtig een tijdlang in de greep. In de waargebeurde miniserie ‘Oussekine’ wordt deze verschrikkelijke gebeurtenis en de impact hiervan op de maatschappij vertoond. De Franse serie, die bestaat uit 4 afleveringen, is vanaf woensdag 11 mei 2022 te zien op Disney+.

Het verhaal van Malik Oussekine voor het eerst verfilmd en vertoond op Disney+

In de nacht van 5 op 6 december 1986 komt de 22-jarige Frans-Algerijnse Malik Oussekine door politiegeweld om het leven. Dit gebeurt tijdens een protest tegen immigratiebeperkingen. Zijn dood had in die tijd een ongekende impact op de Franse samenleving en zorgt voor een hoop oproer. Zo ontstaan er extra protesten die ervoor zorgen dat de immigratiebeperkingen een aantal dagen later inderdaad geschrapt worden. Ondertussen blijft de familie Oussekine strijden voor gerechtigheid. Deze vierdelige serie draait om hun strijd en de gevolgen die Maliks dood heeft voor de maatschappij.

Hoewel het verhaal van Malik Oussekine alom bekend is in Frankrijk, is regisseur Antoine Chevrolier de eerste die besluit deze verschrikkelijke gebeurtenis vast te leggen in een miniserie. Met zijn serie hoopt hij de gebeurtenis te verduidelijken en het verhaal van Malik in het licht van de Franse geschiedenis te plaatsen. Bovendien gelooft hij dat het verhaal 35 jaar na de dood van Malik nog steeds relevant is en wil hij hiermee de tijdloze thematiek blootleggen.

Vanaf 11 mei kijk je naar ‘Oussekine’ (2022) op Disney+

Het verhaal van Malik Oussekine en zijn familie is door regisseur Antoine Chevrolier verfilmd en verschijnt op woensdag 11 mei op Disney+. In vier afleveringen van ongeveer 50 minuten per stuk wordt de strijd van de familie Oussekine gevolgd.

Malik Oussekine wordt gespeeld door Sayyid Alami, de acteur die we kennen van de Netflix-serie Messiah (2020). Daarnaast zien we ook Succession-actrice Hiam Abbass als zijn moeder Aïcha, Malek Lamraoui en Tewfik Jallab als zijn broers Ben Amar en Mohamed, Slimane Dazi als zijn vaderfiguur en Naidra Ayadi en Mouna Soualem als zijn zussen terug in deze eerste Franse Disney+ Original.

Verhaal en informatie van de serie

In de nacht van 5 december 1986 wordt de 22-jarige Malik Oussekine doodgeslagen door de politie. De staatsmachine treedt in werking onder leiding van Robert Pandraud. De familie Oussekine beseft al snel dat ze zal moeten strijden voor gerechtigheid en de waarheid aan het licht moet zien te krijgen. ‘Oussekine’ is een vierdelige miniserie over de strijd die de familie Oussekine aangaat. De serie staat stil bij de gebeurtenissen en we zien de familie hoop koesteren en desillusies verwerken. De serie schetst een beeld van een land in oproer.

TitelOussekine
Jaar2022
SoortSerie
Duur4 afleveringen
TaalFrans
CategorieDrama, Biografisch
Releasedatum11 mei 2022
RegisseurAntoine Chevrollier
CastSayyid El Alami, Mouna Soualem, Tewfik Jallab, Malek Lamraoui, Hiam Abbass, Slimane Dazi

Synopsis: Disney

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.