Deze 11 gezellige programma’s zie je tijdens Oud & Nieuw op tv

Het is vandaag de laatste dag van december en dat betekent dat het aftellen is geblazen tot het nieuwe jaar. Voordat we de champagne ontkurken, kan een gezellige avond voor de tv niet ontbreken. Er worden dan ook weer een hoop programma’s op Oudejaarsavond uitgezonden. In dit artikel presenteren we de Oud & Nieuw tv-gids met alle programma’s die jij tijdens de jaarwisseling op televisie kunt kijken. Ook alle aftelmomenten vind je uiteraard in het overzicht terug. We kunnen alvast verklappen dat je met een hoop programma’s het nieuwe jaar in kunt knallen.

— Klik om te springen op deze pagina —
📅 Programma’s op tv
🔜 Aftelmomenten
📺 Concerten en feesten

Programma’s op tv tijdens Oudejaarsavond

1. Beste Kijkers – 20:00 uur bij RTL 4

We trappen de avond om 20:00 uur op RTL 4 af met het programma Beste Kijkers. Presentator Ruben Nicolai neemt je mee langs de leukste, grappigste en ontroerendste tv-fragmenten van afgelopen jaar. Dit doet hij niet alleen, maar samen met twee panels bestaande uit bekende Nederlanders. Een goed moment om nog eens terug te blikken op 2023.

2. Ik Hou van Holland: Oud en Nieuw Special – 20:00 uur bij SBS 6

Tegelijkertijd wordt om 20:00 uur op SBS 6 de Oud en Nieuw Special van het oudhollandse spelletjesprogramma Ik Hou van Holland uitgezonden. Onder leiding van presentatrice Linda de Mol spelen twee teams verschillende spelletjes tegen elkaar. Natuurlijk kunnen de teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Richard Groenendijk niet ontbreken. Speciaal voor Oudejaarsavond zijn de spellen extra feestelijk aangekleed en gaat het winnende publiek met mooie prijzen naar huis.

3. Mindf*ck Oudejaarsspecial – 20:25 uur bij NPO 1

Op NPO 1 begint om 20:25 uur de Mindf*ck Oudejaarsspecial. Illusionist Victor Mids neemt je in 2023 nog een aantal keer mee in zijn weergaloze illusies. Je schiet van de ene verbazing in de andere, waar je zelfs in het nieuwe jaar nog over zal blijven nadenken.

4. Finale van The Masked Singer – 21:45 uur bij RTL 4

Veel mensen vragen zich af of er ook dit jaar weer een Oud & Nieuw Special van The Masked Singer op tv zal zijn. Er is goed en slecht nieuws. Helaas is er geen speciale Oudejaarsavond special van het populaire tv-programma. Het goede nieuws is dat we wel op 31 december om 21:45 uur op RTL 4 naar de finale van het huidige seizoen kunnen kijken. We kunnen dus alsnog gaan raden op de laatste avond van het jaar. Wie weet kunnen we wel feestelijke gastoptredens verwachten.

5. Vandaag Inside LIVE – 22:00 uur bij SBS 6

Om 22:00 uur op SBS 6 blikken Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp terug op alle hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Op 10 december nemen de mannen in een bomvolle Ziggo Dome de show op. Net als vorig jaar komen er weer verschillende onderwerpen aan bod bij deze speciale uitzending van Vandaag Inside. Het belooft een avond vol humor en feest te worden.

Aftelmomenten

Net voor twaalf uur is het natuurlijk aftellen geblazen. Op tv kun je op verschillende zenders samen het nieuwe jaar inluiden. In de tabel hieronder staan alle aftelmomenten inclusief zenders vermeld.

UitzendingTijdZender
Nationaal Aftelmoment23:50 uur🎇 Ga direct naar het Nationaal Aftelmoment bij de NPO
De Nationale Oud en Nieuw Klok23:55 uur🎇 Ga direct naar De Nationale Oud en Nieuw Klok op RTL 4
Top 200023:55 uur🎇 Ga direct naar de Top 2000 op NPO 1 Extra

Concerten en feesten

Al voordat het twaalf uur is, worden er daarnaast verschillende muziekprogramma’s uitgezonden. Zo kijk je onder andere naar De Vrienden Van Amstel Live en Muziekfeest van het Jaar. Nadat de champagne is ontkurkt, kan het feest helemaal losbarsten. Om 2024 met een knaller te beginnen, worden er verschillende concerten van het afgelopen jaar uitgezonden. Bekijk ze allemaal hieronder.

1. De Vrienden Van Amstel Live – 20:30 uur bij RTL 5

Het feest kan alvast beginnen om 20:30 uur op RTL 5. Hier wordt namelijk de 25e editie van De Vrienden Van Amstel Live uitgezonden. Onder andere Miss Montreal, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Thomas Acda, Paul de Munnik, Anouk, Maan, Rondé, Krezip, Danny Vera en Lucas & Steve zorgen voor een waar muziekspektakel.

2. Muziekfeest van het Jaar – 21:20 uur bij NPO 3

Hoe kun je het jaar beter afsluiten dan met muziek? Dat moet het Muziekfeest van het Jaar ook gedacht hebben. Dans en zing mee om 21:20 uur op NPO 3 vanaf je bank met alle populaire hits uit de Nederlandse muziek. Jan Smit, Tino Martin, Donnie, Marco Schuitmaker, Jeroen van der Boom en Emma Heesters zorgen onder andere voor een groot muzikaal spektakel.

3. Snollebollekes in Concert 2023 – 00:02 uur bij SBS 6

Van links… Naar rechts… O, wat een feest!” Op SBS 6 wordt om 00:02 uur het nieuwe jaar afgetrapt met het concert van Snollebollekes. Feest mee op nummers als Links Rechts en Sorry Voor De Overlast. Nog beter nieuws? Rob Kemps zet in maart 2024 het GelreDome nogmaals op stelten.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.