Waar kun je alle films kijken met een Oscar-nominatie voor ‘Beste Film’?

Op 10 februari 2020 is het zo ver. Dan zullen de Academy Awards—beter bekend als de Oscars—worden uitgereikt. Daaronder valt ook de welbekende en prestigieuze Oscar voor Beste Film. In totaal zijn 9 fantastische films die in het afgelopen jaar uitgekomen zijn genomineerd voor deze Academy Award. Ben jij een echte filmliefhebber en wil je ze allemaal gezien hebben? En ben je benieuwd of de films op een streamingdienst als Netflix te zien zijn, op DVD / Blu-ray of enkel in de bioscoop? Wij leggen je per film uit hoe of waar dat kan!

Genomineerden voor de Oscar ‘Beste Film’ in 2020

Welke 9 films zijn genomineerd voor de Oscar ‘Beste Film’ in het jaar 2020?

 1. Little Women

  Producenten: Amy Pascal

 2. 1917

  Producenten: Sam Mendes, Pippa Harris, Jayne-Ann Tenggren & Callum McDougall

 3. Ford v Ferrari

  Producenten: Peter Chernin, Jenno Topping & James Mangold

 4. Joker

  Producenten: Todd Phillips, Bradley Cooper & Emma Tillinger Koskoff

 5. Once Upon a Time in Hollywood

  Producenten: David Heyman, Shannon McIntosh & Quentin Tarantino

 6. Parasite

  Producenten: Kwak Sin Ae & Bong Joon Ho

 7. The Irishman

  Producenten: Martin Scorsese, Robert De Niro, Jane Rosenthal & Emma Tillinger Koskoff

 8. Jojo Rabbit

  Producenten: Carthew Neal, Taika Waititi & Chelsea Winstanley

 9. Marriage Story

  Producenten: Noah Baumbach & David Heyman

Waar kun je de voor de Oscars genomineerde films kijken?

Het verschilt per film waar deze op dit moment te zien is. Dat ligt hoofdzakelijk aan twee punten: het moment waarop de film uitgekomen is en de productiemaatschappij. Zo zie je dat films die net uitgekomen zijn vaak enkel nog in de bioscoop te bekijken zijn, terwijl de films die wat eerder geproduceerd zijn ook al op TVOD streamingdiensten als Pathé Thuis / Ziggo On Demand of op DVD / Blu-ray te kopen of huren zijn. Verder zijn films die door productiemaatschappijen met een eigen streamingdienst zijn gemaakt veelal als eerste op het eigen video on demand-platform te zien. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de kijkopties per Oscar-nominatie voor Best Picture (i.e. Beste Film).

Little Women

Onder de acteurs van de film Little Women zit een voor velen bekend gezicht: Emma Watson, Hermione Granger in de Harry Potter reeks. Deze film is in Nederland vanaf 6 februari 2020 in de bioscoop te zien en nu al te reserveren op DVD of Blu-ray voor 1 juli 2020. Helaas is deze film voorlopig naar alle waarschijnlijkheid nog niet te bekijken via een streamingdienst in Nederland.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Jo March bespreekt haar leven en vertelt het verhaal van de March sisters. Dit zijn vier jonge vrouwen die elk hebben besloten hun leven op hun eigen voorwaarden te leiden.

De film Little Women krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

1917

Dit oorlogsverhaal staat nu al bekend om de onvoorstelbare cinematografie, waardoor het voelt alsof de hele film in één shot opgenomen is. Bij de Golden Globes viel de film ook flink in de prijzen, waaronder voor de prestigieuze categorie ‘Best Drama’. Momenteel is de film nog in de bioscoop te zien, maar ook al te reserveren op DVD / Blu-Ray voor de release van 27 mei 2020.

Ook werd de redactie van Streamwijzer vaak gevraagd of de film 1917 op Netflix zou komen. De film is helaas momenteel nog niet te kijken via een streamingdienst in Nederland en dit is voor de toekomst nog niet met zekerheid te voorspellen.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Twee jonge Britse soldaten krijgen tijdens de Eerste Wereldoorlog een onmogelijke missie toegewezen. Zij moeten een bericht diep in het terrarium van de vijand bezorgen om een aanval af te wenden. Hierdoor kunnen 1,600 levens gespaard worden, waaronder dat van de broer van één van de twee soldaten.

De film 1917 krijgt een 8.5 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Ford v Ferrari

Mocht je de film Ford v Ferrari nog in de bioscoop willen zien, dan zal je op moeten schieten. Het lijkt niet lang meer te duren totdat deze uit de Nederlandse bioscopen zal verdwijnen. Wel is de film al te reserveren op DVD / Blu-Ray voor de release van 18 maart 2020 en is het waarschijnlijk dat deze daarna op TVOD streamingdiensten (Transactional Video On Demand) als Pathé Thuis of Ziggo On Demand terug te vinden is, alvorens de film op een SVOD streamingdienst (Subscription Video On Demand) als in Nederland zal verschijnen.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

De Amerikaanse auto-ontwerper Carroll Shelby en coureur Ken Miles vechten tegen de bemoeienis van bedrijven, de natuurwetten en hun eigen persoonlijke demonen om een revolutionaire raceauto te bouwen voor Ford, waarmee ze weerstand tegen Ferrari kunnen opbouwen voor de 24 Hours of Le Mans in 1966.

De film Ford v Ferrari krijgt een 8.2 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Joker

Het grote publiek is sinds de release razend enthousiast over deze film. Joaquin Phoenix had de zware taak om Heath Ledger op te volgen als het eigenaardige personage dat bekendstaat als de Joker. Hierdoor kreeg de Streamwijzer redactie wederom van alle kanten de vraag of Joker op Netflix zou verschijnen in de toekomst. Het is echter waarschijnlijk dat de film van productiemaatschappij Warner Bros naar de nieuwe streamingdienst HBO Max zal komen, mocht deze binnenkort ook in Nederland uitgerold worden.

Wel is Joker momenteel nog in sommige bioscopen in Nederland te zien en kan de film via Pathé Thuis / Ziggo On Demand en DVD / Blu-ray gekeken worden, naast het feit dat hij gewonnen kan worden in de Joker winactie van Streamwijzer.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

In Gotham City wordt de geestelijk gestoorde komiek Arthur Fleck door de maatschappij genegeerd en mishandeld. Hij begint dan aan een neerwaartse spiraal van revolutie en bloedige misdaad. Dit pad brengt hem oog in oog met zijn alter ego: de Joker.

De film Joker krijgt een 8.6 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Once Upon a Time in Hollywood

Een typische Quinten Tarantino productie betrad het afgelopen jaar de bioscopen in Nederland. Once Upon a Time in Hollywood scoorde hoge ogen, maar is inmiddels in de meeste bioscopen niet meer te zien. Wel is de film te kijken op Pathé Thuis / Ziggo On Demand en te verkrijgen op DVD en Blu-ray. Momenteel is nog niet bekend of en wanneer de film op een streamingdienst als Netflix kan verschijnen in Nederland.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Een verbleekte tv-acteur en zijn stuntdubbel streven naar roem en succes in de filmindustrie tijdens de laatste jaren van Hollywood’s Gouden Eeuw in 1969 in Los Angeles.

De film Once Upon a Time in Hollywood krijgt een 7.8 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Parasite

De Koreaanse film Parasite (ook bekend alsGisaengchung) van Zuid-Koreaanse makelaardij is momenteel nog in de bioscoop te zien in Nederland, maar ook alvast te reserveren op DVD / Blu-ray voor de lancering op 11 maart 2020. Naar alle waarschijnlijkheid zal de film ook rond die tijd verschijnen op een TVOD streamingdienst als Pathé Thuis en Ziggo On Demand. Aangezien de productiemaatschappij niet gebonden is aan een specifieke streamingdienst, lijken de rechten voor de video on demand-platforms in Nederland aan te kopen over een aantal maanden. Hier heeft tot op heden echter geen van de streamingdiensten specifieke plannen voor naar buiten gebracht.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Alle werklozen, Ki-taek en zijn familie hebben een eigenaardige belangstelling voor de rijke en glamoureuze parken, omdat ze zich in hun leven ingraven en verstrikt raken in een onverwacht incident.

De film Parasite krijgt een 8.6 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

The Irishman

YES! Goed nieuws voor iedereen met een abonnement op Netflix! Sinds 27 november 2019 is The Irishman op Netflix te zien. Helaas is de film niet op DVD, Blu-ray of een TVOD streamingdienst als Pathé Thuis en Ziggo On Demand vrijgegeven en is er slechts een selecte groep bioscopen in Nederland die de topper met Martin Scorsese, Robert De Niro en Joe Pesci op het grote scherm vertoont. Deze film is een Netflix Original, wat in dit geval betekent dat hij niet op andere streamingdiensten in het land zal verschijnen.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

In de jaren vijftig van de vorige eeuw raakt vrachtwagenchauffeur Frank Sheeran betrokken bij Russell Bufalino en zijn criminele familie uit Pennsylvania. Als Sheeran de rangen beklimt om een top huurmoordenaar te worden, gaat hij ook voor Jimmy Hoffa werken — een krachtige Teamster die aan de georganiseerde misdaad gebonden is.

De film The Irishman krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Jojo Rabbit

De combinatie van humor en keiharde realiteit in Jojo Rabbit is mogelijk hetgene dat de film zo populair bij het grote publiek heeft gemaakt. Momenteel is de film nog in de bioscoop te kijken en is hij alvast te reserveren op DVD / Blu-ray voor de release datum van 2 mei 2020. Alvorens de film op een SVOD streamingdienst als Netflix of Disney+ kan verschijnen, zal hij naar alle waarschijnlijkheid eerst op een TVOD streamingdienst als Pathé Thuis en Ziggo On Demand te zien zijn.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Jojo is een eenzame Duitse jongen die ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje op hun zolder verstopt. Alleen met behulp van zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler moet Jojo de confrontatie aangaan met zijn blinde nationalisme terwijl de Tweede Wereldoorlog voortduurt.

De film Jojo Rabbit krijgt een 8.0 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Marriage Story

Ook deze topfilm is geproduceerd door Netflix. Sinds 28 november 2019 is de film van Noah Baumbach te zien op de streamingdienst. Ook deze film is niet verkrijgbaar op DVD, Blu-ray of een TVOD streamingdienst als Pathé Thuis en Ziggo On Demand en is slechts in een aantal bioscopen in Nederland op groot scherm te zien.

Verhaal, IMDb cijfer en trailer

Een toneelregisseur en zijn acteursvrouw worstelen zich door een slopende, kust-tot-kust scheiding die hen tot hun persoonlijke en creatieve uitersten duwt.

De film Marriage Story krijgt een 8.1 uit 10 op IMDb. Kijk nu de trailer!

Wie gaat de Academy Award voor ‘Beste Film’ winnen?

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen wie er uiteindelijk met de prijs vandoor zal gaan. Als we op kijkcijfers, de Golden Globes-uitreiking en de IMDb-beoordelingen afgaan, lijken vooral de films Joker en 1917 kans te maken. Wat vind jij? Welk film moet de Oscar voor Best Picture winnen? Laat het weten via de social media kanalen van Streamwijzer!