Collectie: 35 Oscar films op Pathé Thuis

Aan Oscarwinnende of -waardige films is er op Pathé Thuis is er absoluut geen gebrek. Op de website van de streamingdienst is er zelfs een hele lijst films aan Oscarwinnaars van de afgelopen jaren te vinden, maar ook voor een Oscar genomineerde films (en dus potentiële winnaars van de 94e Academy Awards in 2022) staan hierin vermeld. Bekijk direct de collectie van Oscar films op het video on demand-platform.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Genomineerden voor de Academy Awards 2022 die bij Pathé Thuis te zien zijn

Op het lijstje van Pathé Thuis staan maar liefst tien (!) films die dit jaar voor de 94e Academy Awards zijn genomineerd. Hieronder vallen o.a. Encanto (2021), Spencer (2021), Raya en de Laatste Draak (2021), The Eyes of Tammy Faye (2021) en Summer of Soul (2021). Er kan echter maar één winnaar per gouden beeldje worden verkozen, vooral als een aantal films uit het lijstje binnen dezelfde categorie worden genomineerd. Zo zijn Nightmare Alley (2021), Dune (2021), West Side Story (2021) en King Richard (2021) allen genomineerd als felbegeerde ‘Best Picture’. Hieronder hebben wij deze titels alvast voor je uitgelicht. Wie is volgens jou een waardig winnaar?

1. Nightmare Alley (2021)

Disney’s Nightmare Alley vertelt het verhaal van de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper), een man die bevriend raakt met de helderziende Zeena (Toni Collette) die met haar ex-man Pete (David Strathairn) op eens rondreizende kermis. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Met de deugdzame Molly (Rooney Mara) loyaal aan zijn zijde smeedt Stanton een complot om een gevaarlijke zakenman (Richard Jenkins) op te lichten met de hulp van een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett) die wel eens zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe zou kunnen zijn.

2. Dune (2021)

De voor een Oscar genomineerde regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) staat aan het hoofd van Warner Bros. Pictures’ en Legendary Pictures’ Dune, de verfilming van Frank Herberts baanbrekende gelijknamige bestseller. Dune is een mythische en emotioneel geladen heldenreis die het verhaal vertelt van Paul Atreides. Hij is een briljante en begaafde jongeman die naar de gevaarlijkste planeet van het universum moet reizen om de toekomst en veiligheid van zijn familie en volk te verzekeren. Tevens te zien op HBO Max in Nederland.

3. West Side Story (2021)

West Side Story, de muzikale hitfilm die sinds begin deze maand op Pathé Thuis en Disney+ te zien is, werd geregisseerd door de wereldbekende Academy Award-winnaar Steven Spielberg naar een scenario van Pulitzer Prize en Tony Award-winnaar Tony Kushner. De film vertelt het klassieke verhaal van felle rivaliteit en jonge liefde in New York City in 1957. In deze heruitvinding van de geliefde musical schitteren onder andere Ansel Elgort, Rachel Zegler en Ariana DeBose.

4. King Richard (2021)

Deze splinternieuwe film, te streamen bij Pathé Thuis en HBO Max, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Williams. Hij is een onverschrokken vader die een belangrijke rol speelde bij het opvoeden van twee van de meest buitengewoon begaafde atleten aller tijden. Gedreven door een duidelijke visie op hun toekomst en met behulp van onconventionele methoden heeft Richard een plan dat Venus en Serena Williams van de straten van Compton, Californië naar het wereldtoneel zal brengen. De diep ontroerende film toont de kracht van familie, doorzettingsvermogen en onwankelbaar geloof als middel om het onmogelijke te bereiken en de wereld te beïnvloeden. Tweevoudig Oscar-genomineerde Will Smith schittert in de rol van Richard.

Aangevuld door eerdere films die tot Oscarwinnaar gekroond werden

In deze collectie van Pathé Thuis zijn naast genomineerden voor dit jaar echter ook veel steengoede films te vinden die al met een Oscar bekroond zijn. Neem bijvoorbeeld The Godfather (1972) en The Godfather: Part II (1974). In deze legendarische maffia epic zien we hoe een jonge Michael Corleone (Al Pacino) noodgedwongen de ‘family business’ moet overnemen en uiteindelijk de rol van maffiabaas zal moeten vervullen. Deel 1 en 2 van deze reeks worden door velen gezien als twee van de beste dramafilms aller tijden. Met een gedeelde 9 Academy Awards op zak wordt de kracht van de films bevestigd.

Nog meer toptitels in het lijstje van eerdere Oscarwinnaars zijn onder andere The Joker (2019), Birdman (2014), Once Upon a Time in Hollywood (2019), I, Tonya (2017) Parasite (2019) en Judas and the Black Messiah (2021). Een compleet overzicht vind je hier in de collectie van Oscar films op Pathé Thuis.

Oscarnominaties die exclusief bij andere streamingdiensten te bekijken zijn

Naast de zeer uitgebreide selectie van Oscarwinnaars genomineerde films voor dit jaar op Pathé Thuis zijn er overigens ook Oscarnominaties die exclusief bij andere streamingdiensten te bekijken zijn. Zo zijn Power of the Dog (2021) en Don’t Look Up (2021) allebei Netflix Original-films en deze streamingdienst heeft besloten hun titels exclusief op haar eigen video on demand-platform te vertonen.

Andere voorbeelden van genomineerden zijn Free Guy (2021) en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021), beiden films die op Disney+ te zien zijn. Deze titels staan niet in de Oscar-collectie van Pathé Thuis, maar zijn op het moment van schrijven wel op de videodienst te bekijken.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.