Griezelige prequel ‘Orphan: First Kill’ nu te zien vanuit je eigen thuisbioscoop

Esther is terug! In deze griezelige prequel van het in 2009 verschenen Orphan zien we eindelijk hoe zij het geadopteerde, moordlustige meisje uit de originele film is geworden. Oprhan: First Kill verscheen begin september in de bioscoop en is vanaf vrijdag 16 december al te zien vanuit je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis heeft de film op die datum namelijk toegevoegd aan haar aanbod.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘Orphan: First Kill’ is prequel van het succesvolle ‘Orphan’ (2009)

In 2009 maakten we voor het eerst kennis met de geadopteerde Esther in Orphan. Let op: niet verder lezen als je deze film nog niet gezien hebt, want hier volgen spoilers. Esther bleek uiteindelijk namelijk gewoon een vrouw van in de dertig te zijn met een groeistoornis die de hele familie uitmoordde. In Orphan: First Kill gaan we terug naar wat er daarvóór allemaal gebeurde. Hoe is Esther eigenlijk in het weeshuis beland? En hoe werd ze zo geniepig? We zien hoe ze ontsnapt uit een Estlandse psychiatrische inrichting, naar Amerika reist en zich voordoet als de vermiste dochter van een rijk gezin. Spannend!

Isabelle Fuhrman is uiteraard weer terug als de manipulatieve Esther. Verder is er een compleet nieuwe cast opgetrommeld, met acteurs als Julia Stiles, Rossif Sutherland en Matthew Finlan in de hoofdrollen. De regie van de film lag in handen van William Brent Bell, die eerder onder meer The Boy en The Devil Inside maakte.

‘Orphan: First Kill’ is sinds 16 december te zien bij Pathé Thuis

Sinds vrijdag 16 december 2022 is het mogelijk om Orphan: First Kill ook vanuit huis te bewonderen. De film is op die dag namelijk toegevoegd aan het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem kunt kopen voor €13,99 en kunt huren vanaf €4,99.

Verder is de film gedistribueerd door Paramount Players, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van Paramount Pictures en dus van Universal Pictures. Dit valt op zijn beurt weer onder NBCUniversal en dát weer onder Comcast Corporation. Een hele hoop schakels dus, maar Comcast Corporation is een van de bedrijven achter de nieuwe streamingdienst SkyShowtime. De kans is dan ook groot dat de film ook op deze videodienst te bewonderen zal zijn in de toekomst, maar dat is op dit moment nog niet officieel bevestigd.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Pathé Thuis maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Esthers angstaanjagende verhaal gaat verder in deze prequel van Orphan (2009). Nadat Esther (Isabelle Fuhrman) op briljante wijze is ontsnapt uit een Estlandse psychiatrische inrichting, reist ze naar Amerika. Ze doet zich voor als de vermiste dochter van een rijk gezin, dat haar met alle liefde na vier jaar weer in hun armen sluit.

TitelOrphan: First Kill
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 38 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
RegisseurWilliam Brent Bell
CastJulia Stiles, Isabelle Fuhrman, Matthew Finlan, Rossif Sutherland

Synopsis: Independent Films

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.