Kijkers verdeeld over De Oranjezomer: was het “slaapverwekkend” of een “verademing”?

Zat je gisterenavond niet voor de buis en wil je graag weten wat je hebt gemist? Wij helpen je graag een handje en lichten een aantal opmerkelijke reacties op Twitter uit. Zo sprak men ditmaal volop over het nieuwe programma De Oranjezomer, waarin Hélène Hendriks vanaf het Kasteelplein in Breda met gasten praat over sport en de actualiteit. Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek bleek dat aflevering één van het programma de dertiende positie van de avond innam met gemiddeld 713.000 mensen voor de buis. Je kunt via het aanbod van KIJK onder andere online bij NLZIET de volledige aflevering terugkijken.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Aflevering van gisteren: familie Meiland klust in Pension Code Rosé

Eerder dit jaar was Vandaag Inside vaste prik bij SBS6-kijkers op weekdagen om 21:30 uur, maar zij gingen een maand geleden de zomerstop in. Daarna mochten Marcel & Gijs het stokje van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp een paar weken overnemen, maar nu is het de beurt aan Hélène Hendriks met haar eigen nieuwe programma De Oranjezomer. Gisterenavond was het tijd voor de eerste aflevering. En dat zorgt voor heel wat opmerkelijke momenten, waar kijkers online volop over meetikken met hun meningen via social media. Hieronder vind je twee opmerkelijke fragmenten uit de aflevering van gisteren.

Links zie je dat weekgast en schrijver/columnist Eus—volledige naam Özcan Akyol—reageert op de talkshow Marcel & Gijs en daarbij aangeeft dat hij met veel plezier heeft gekeken. De rechter video toont een fragment van een andere gast, de oud-VVD’er Klaas Dijkhoff. Hij ziet een TikTok-filmpje van premier Mark Rutte en reageert daarop.

Kijkers reageren via Twitter: “Ik mis Gijs en Marcel nu al” of juist “Eindelijk verlost van die Groenteboer en van Roosmalen”

Benieuwd naar de reacties van kijkers? Zij vergelijken de uitzending natuurlijk al snel met zijn voorganger die door Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman werd gepresenteerd. Waar @gertvanbeest meldt dat hij dit “Een verademing na die twee zeurkousen van de afgelopen weken.” vindt, zegt @RobertHeukels juist: “Marcel en Gijs was dus echt heel goed. Het miserabele begin van de OranjeZomer onderstreept dat nog maar eens.” Daarnaast spreekt men ook over onderwerpen die te kort worden behandeld. Hier vind je een greep uit de berichten die op social media werden geplaatst.

Volledige aflevering is hieronder gratis te zien

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de volledige uitzending van gisteren, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt via KIJK en online tv bij NLZIET alles terugkijken, maar ook hieronder hebben we de video ingesloten. Zo kun je 45 minuten genieten van deze fonkelnieuwe talkshow. Veel kijkplezier gewenst.