Wie treedt op tijdens de halftime show van de Super Bowl 2024?

Het is dé grote American football-finale van het jaar. We hebben het natuurlijk over de aanstaande Super Bowl 2024. Naast deze zinderende match kijken veel mensen ook uit naar de halftime show, waarbij traditiegetrouw een wereldartiest voor een groot spektakelstuk in de rust zorgt. Afgelopen jaar was het de beurt aan Rihanna om een spetterend optreden neer te zetten. Nu de finale al een tijd achter ons ligt heerst steeds vaker de grote vraag: welke artiest treedt op tijdens de halftime show in 2024? Hier zetten we alle mogelijke namen op een rij. ESPN heeft in Nederland de rechten in handen en hierdoor kun je onder andere gratis via CANAL+ naar het grootse evenement kijken.

In het kort: wat is de halftime show?

Tijdens American football-wedstrijden worden er in de rust zogeheten halftime shows gegeven. Een artiest van wereldklasse treedt dan op en zorgt zo voor het entertainment tussen de twee wedstrijd helften door. De halftime show wordt zelfs door veel mensen als hét hoogtepunt van de Super Bowl gezien. Met wereldwijd meer dan 100 miljoen kijkers is het dan ook niet gek dat de grootste artiesten ter wereld het podium tijdens de rust betreden. Eerder werd het spektakelstuk gesponsord door Pepsi, maar sinds 2023 is het stokje overgedragen aan Apple Music.

Wie treedt er op tijdens de Super Bowl halftime show in 2024?

Zodra de halftime show voorbij is, beginnen de speculaties en geruchten al over mogelijke artiesten voor volgend jaar. Tijdens eerdere edities waren onder andere grote namen als The Weeknd, Jennifer Lopez, Shakira, Lady Gaga, Katy Perry, Bruno Mars, Prince en Madonna op het podium te zien. De meest bekende performance was misschien wel die van Super Bowl XXXVIII in 2004. Het incident waar vaak naar wordt verwezen is ‘Nipplegate’ of ‘Janetgate’ met de beroemde artieste Janet Jackson, waarbij Justin Timberlake een deel van haar kleding afscheurde aan het einde van hun optreden en daardoor kort een stukje van haar tepel te zien was.

Maar wie treedt er tijdens de halftime show in 2024 op in het Allegiant Stadium in Las Vegas? Een naam die veel genoemd werd, was die van Harry Styles. De zanger had namelijk nog geen tourdata voor volgend jaar aangekondigd, waardoor de halftime show zomaar eens op de planning had kunnen staan. Ook hoopten veel fans dat Taylor Swift het stokje van Rihanna overneemt. De zangeres heeft echter de dag vóór de exacte datum van de Super Bowl een optreden in Japan staan, waardoor we haar al hoogstwaarschijnlijk van het lijstje konden schrappen.

Tevens zouden namen als Miley Cyrus, Lil Nas X en Ariana Grande veelvuldig zijn genoemd. Wie we in ieder geval niet (alleen) terugzien tijdens de halftime show is echter Ed Sheeran. De zanger gaf onlangs in een radio-interview aan nooit in zijn eentje tijdens de show te willen performen, omdat hij naar eigen zeggen niet kan voldoen aan al het spektakel. Wel zou Ed openstaan voor een gastoptreden. Wellicht zien we hem dus ooit wel naast een andere artiest staan.

Usher is dé artiest van de halftime show in 2024

Inmiddels is de bekendmaking naar buiten gebracht en is de artiest dus bekend. In 2024 zal Usher de halftime show verzorgen, zo liet hij weten in de onderstaande post in samenwerking met Apple Music. Dat belooft natuurlijk weer een waanzinnig optreden te worden!

Rihanna brak record tijdens vorige editie

Afgelopen editie was het de beurt aan Rihanna om een zinderend optreden neer te zetten. Zo zong ze niet alleen haar nummer 1-hits Only Girl (in the World), We Found Love, S&M, Rude Boy en Work, maar onthulde ze ook dat ze in verwachting was van haar tweede kindje. Haar eerste live optreden in meer dan vijf jaar trok dan ook een recordaantal van 121 miljoen kijkers. Nog nooit in de geschiedenis van de Super Bowl keken zo veel mensen naar de halftime show.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.