De camera draait: opnames van ‘Outlander’ seizoen 7 zijn begonnen

De opnames van het zevende seizoen van de fantasierijke dramaserie Outlander zijn officieel van start gegaan. Hoofdrolspeler Sam Heughan (A Princess for Christmas, 2011) maakte dit middels een op Twitter geplaatste foto vanaf de set bekend. Momenteel is de serie in Nederland te zien op Netflix (seizoen 1-5) en Ziggo Movies & Series (seizoen 6).

Filmen van Outlander seizoen 7 is begonnen

De cast en crew van de populaire romantische dramaserie Outlander zijn voor de opnames van het zevende seizoen weer bij elkaar gekomen. Hen staat een grote taak te wachten. Het zevende seizoen van de serie zal namelijk extra lang worden en in totaal maar liefst zestien afleveringen krijgen. Het feit dat het nieuwe seizoen extra afleveringen krijgt, heeft wellicht te maken met de korte duur van het zesde seizoen. S6 bestond namelijk, deels door de gevolgen van de coronapandemie, uit slechts acht episodes. Voor Britse series is zes afleveringen normaliter de norm, maar Outlander heeft tot nu toe steeds bestaan uit seizoenen van minstens 12 afleveringen.

Doordat het zevende seizoen 16 afleveringen zal tellen, zal de serie naar verwachting voorlopig nog even niet op de buis verschijnen. De serie zal waarschijnlijk nog ongeveer een jaar in productie zijn en daarom naar schatting niet vóór het voorjaar van 2023 in première gaan. Ook over het plot van het zevende seizoen is er nog niks officieels bekendgemaakt. Wel is de verwachting dat het nieuwe seizoen van de serie gebaseerd wordt op de boeken A Breath of Snow and Ashes en An Echo in the Bone van Diana Gabaldon.

Zesde seizoen van de serie is inmiddels ook in Nederland te streamen, maar nog niet op Netflix

Het zesde seizoen van dit populaire kostuumdrama ging op 6 maart 2022 in de Verenigde Staten in première en is momenteel met nog drie afleveringen ter gaan volop bezig. De episodes zijn één dag na uitzending in de VS via het video on demand-platform Ziggo Movies & Series in Nederland te bekijken.

Wanneer het zesde seizoen van de viervoudig Primetime Emmy-winnende serie in Nederland op Netflix zal verschijnen is helaas nog onbekend. Dit is in tegenstelling tot Netflix België, waar het zesde seizoen vanaf 23 april aan het aanbod van de streamingdienst zal worden toegevoegd met Nederlandse ondertiteling en nu al te streamen is middels Engelse taalinstellingen.

Outlander: verhaal, informatie en trailer

Het epische verhaal, gebaseerd op Diana Gabaldons populaire serie fantasyromans, concentreert zich op het drama van twee door de tijd gekruiste geliefden.

TitelOutlander
Jaar2022
SoortSerie
Duur6 seizoen met 87 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama, Geschiedenis, Romantiek
Release datumVoor seizoen 7 nog onbekend
CastCaitríona Balfe, Sam Heughan, Sophie Skelton, Richard Rankin, Duncan Lacroix,

Synopsis: Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.