Heerlijke actiekomedie ‘Operation Fortune’ met Jason Statham is nu te streamen

Fans van actiefilms mogen Operation Fortune: Ruse de Guerre eigenlijk niet missen. Deze titel is het werk van topregisseur Guy Ritchie (die ook films als Snatch en The Gentlemen maakte) en biedt het podium aan een aantal grote acteurs, waaronder Jason Statham, Hugh Grant en Aubrey Plaza. Combineer dat met humor, een simpel verhaal over het redden van de wereld en een aantal gruwelijke actiescènes, en je hebt een film die perfect is voor een avondje op de bank. Amazon Prime Video heeft de actiekomedie vanmorgen aan het aanbod toegevoegd.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Jason Statham redt de wereld in ‘Operation Fortune’

We begonnen het jaar goed, want in januari verscheen Operation Fortune: Ruse de Guerre op het witte doek. In deze film kruipt Jason Statham, die we kennen van tientallen actiefilms waaronder de Fast & Furious-reeks, in de huid van MI6-agent Orson Fortune. Hij wordt door de internationale inlichtingendienst Five Eyes ingezet om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie te voorkomen. Niemand weet wat het precies kan doen, maar wel dat het einde van de wereld nabij is als wapenhandelaar Greg Simmonds het in handen krijgt. Samen met Hollywoodster Danny Francesco en andere geheimagenten zet Orson Fortune daarom alles op alles om dit te voorkomen.

Deze actiefilm werd door kijkers enthousiast ontvangen. Zo belonen ze de titel met een Audience Score van 83% op Rotten Tomatoes. Alvast in de stemming komen? De eerste beelden bekijk je hieronder.

‘Operation Fortune’ is nu te zien op Amazon Prime Video

Sinds vrijdag 5 mei is de gloednieuwe actiefilm te zien op Amazon Prime Video. Dit is de eerste keer dat je hem zonder aanvullende kosten vanuit huis kunt kijken; eerder kon je er wel al voor terecht op de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

Dit is overigens niet de enige grote film die deze maand naar Prime Video komt. Ook Ben Afflecks Air, die pas op 13 april in de bioscoop verscheen, staat voor deze maand op het programma. Op vrijdag 12 mei arriveert deze film op de streamingdienst.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze artikelen met nieuwe films en series op Amazon Prime Video per maand. Ook updaten we regelmatig de lijst met het complete aanbod van de streamingdienst.

Meer informatie over de film

Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett), zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een ramp te zien voorkomen.

TitelOperation Fortune: Ruse de Guerre
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieActie
RegisseurGuy Ritchie
CastJason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett

Synopsis: Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.