Openingsceremonie online kijken van de Olympische Spelen 2021 in Tokyo

Zit je klaar? Twee dagen geleden begonnen de eerste wedstrijden (zoals bij het vrouwenvoetbal) al, maar vandaag worden met de Openingsceremonie dan eindelijk officieel de Olympische Spelen 2021 in Tokyo afgetrapt. Hier vind je waar je de ceremonie op TV of online kijken kunt en hoe laat de ceremonie van start gaat in Nederlandse tijd op vrijdag 23 juli 2021.

Hoe laat begint de Openingscerenomie van de Olympische Spelen 2021 in Tokyo?

Op vrijdag 23 juli 2021 is het dan eindelijk zo ver. Om 13:00 uur Nederlandse tijd begint de uitzending van de Openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokyo, Japan. Het wordt vanwege de Coronapandemie echter een meer ingetogen ceremonie dan we van de Olympics gewend zijn. Zo zal er geen publiek zijn, maar gelukkig wel heel veel atleten.

Churandy Martina en Keet Oldenbeuving zullen voor de Nederlandse equipe de vlag dramen. In totaal zullen van TeamNL 40 sporters bij de ceremonie zijn, deels vanwege de latere aankomst van sommige personen door het maatregelen omtrent het Coronavirus en deels vanwege (voorbereidingen op) wedstrijden.

Hoe kun je de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2021 bekijken?

Je kunt ervoor kiezen om online naar de start van de Olympische Spelen 2021 te kijken of om voor de televisie te gaan zitten. Hieronder lichten we beide keuzes uit. Als je in het buitenland bent en wilt kijken, spring dan naar vanuit het buitenland naar de Openingsceremonie kijken.

1. Online de Openingsceremonie kijken

Inmiddels nemen steeds minder abonnees ook daadwerkelijk TV af, omdat het elke dag gebruikelijker wordt om online naar je favoriete uitzendingen te kijken. De ene aanbieder zorgt ervoor dat er een goede online kijkomgeving is, de andere heeft dit minder hoog in de lijst van focuspunten staan.

De streamingdienst NLZIET is een samenwerking van de grote Nederlandse zendergroepen RTL, NPO en Talpa TV, waardoor je naar allerlei televisiekanalen online kunt kijken. Je kunt dit een maand lang gratis uitproberen. Dat is precies lang genoeg voor de Olympische Spelen van 2021 (die in totaal iets meer dan 2 weken duren), dus je kunt alle wedstrijden streamen.

1.1. NLZIET: Bij de streamingdienst NLZIET kun je live via de NPO-uitzending met commentaar de wedstrijden online bekijken, maar een extra voordeel is dat je ook uitzendingen terug kunt kijken. Dat is extra handig bij deze Olympische Spelen in Tokyo, omdat sommige competities ’s nachts plaatsvinden door het grote tijdverschil. Ga direct naar de Olympische Spelen 2021 op NLZIET. Je kunt nu een maand gratis kijken.

1.2. discovery+: Op het video on demand-platform van Discovery zijn de volledige wedstrijden live te bekijken via het kanaal Eurosport. Ga direct naar de Olympische Spelen 2021 op discovery+. Je kunt nu alles voor €5.99 per maand kijken.

De Olympische Spelen van 2021 zullen niet te zien zijn in het aanbod van grote internationale film- en seriestreamingdiensten als Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video en zijn daarnaast ook niet op de Nederlandse streamingdienst Videoland te bekijken. Wel kun je gratis en legaal live kijken via NLZIET, discovery+, de website van de NOS en de NPO.

2. Op de TV naar de Openingsceremonie kijken

Daarnaast kun je na het EK Voetbal 2021 en de Tour de France 2021 nu ook de Olympische Spelen worden uitgezonden op de televisie. Door de NOS wordt op NPO 1 de uitzending van wedstrijden verzorgd. Ook bij Eurosport zal de ceremonie te zien zijn en als je onderweg bent kun je via Radio 1 luisteren. Hieronder vind je waar de kanalen in je zenderoverzicht per provider te vinden zijn.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2021 in Tokyo kijken

Woon je in het buitenland of ben je er tijdelijk en zou je graag naar de Olympische Spelen van 2021 willen kijken? En dan natuurlijk het liefst de Nederlandse uitzending met het Nederlandse commentaar? Dan kan het zijn dat de uitzending door geografische restricties niet toegankelijk is voor jou. Dat is natuurlijk balen, maar gelukkig is het heel eenvoudig te verhelpen met een VPN (afkorting voor de term Virtual Private Network)—vertaald een virtueel privé netwerk.

Het is een soort programmaatje wat je op je computer installeert dat ervoor zorgt dat gegevens worden versleuteld. Hierdoor wordt je online privacy en de veiligheid van je data gewaarborgd en is het mogelijk om een ander locatiesignaal van je apparaat af te geven dan de daadwerkelijke locatie waar je je bevindt. Neem een goede VPN (lees hier uitleg en tips) en begin direct met het streamen van de Olympische Spelen 2021 vanuit de locatie waar je je nu bevindt.

  1. Ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN voor maar €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de Olympische Spelen 2021 bij NLZIET en begin met kijken! 🍿

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.