Openingsceremonie van de Olympische Spelen 2022 online kijken: dat doe je zo

Het grootste winterse sportevenement ter wereld is aangebroken: De Olympische Spelen 2022 in Beijing, China. Op vrijdag 4 februari wordt de openingsceremonie traditiegetrouw georganiseerd. Deze zal beginnen om 13:00 uur Nederlandse tijd. De vlag wordt gedragen door schaatser Kjeld Nuis en kunstrijdster Lindsay van Zundert. Er zullen 22 sporters en 26 begeleiders van TeamNL aanwezig zijn. Je kunt de ceremonie online kijken via een livestream op discovery+, NLZIET, TV en meer of door terug te kijken als je het gemist hebt.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s, sporten en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Waar kun je de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2022 van Beijing online kijken?

Net als tijdens de afgelopen Zomerspelen zijn ook de rechten van de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing in handen van Discovery. Wel heeft de NOS vorig jaar aangekondigd dat ze een akkoord hebben bereikt met het mediabedrijf om ook via de publieke omroep toegang tot het enorme sportevenement te kunnen bieden. Hierdoor kun je op Discovery’s televisiezenders Eurosport 1 & 2, de streamingdienst discovery+ en de TV-zender NPO 1 naar alle wedstrijden kijken via een live stream. Daarnaast kun je via discovery+ ook de openingsceremonie online terugkijken als je hem gemist hebt.

Als speciale promotie voor de Olympische Winterspelen heeft discovery+ een tijdelijke aanbieding gelanceerd, waardoor je nu in plaats van voor €59,99 slechts voor €29,99 het eerste jaar (dus omgerekend voor €2,50 per maand) naar alles op de streamingdienst kun kijken. Bekijk hier de actie op de officiële website van discovery+. Je krijgt dan zowel toegang tot alle sporten (Olympische Winterspelen, maar ook UFC, Formule E, tennis en meer) als tot de complete entertainment catalogus.

discovery+➡️ Kijk direct de openingsceremonie de Olympische Winterspelen 2022 bij discovery+. Hiervoor geldt momenteel een scherpe tijdelijke actie met 50% korting op een jaarabonnement.
📺 Ziggo GO➡️ Kijk direct via Ziggo GO naar de zenders Eurosport 1 & 2 en NPO 1.
📺 NLZIET➡️ Kijk direct via NLZIET naar de zender NPO 1. Dit is de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ ViaplayViaplay heeft sport als Formule 1, darts en voetbal in haar aanbod, maar de uitzendrechten voor de Olympische Winterspelen van 2022 liggen bij Discovery.

Openingsceremonie op TV tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing

Je kunt via discovery+ dus de openingsceremonie live en terugkijken. Daarnaast zijn de televisiekanalen Eurosport via je TV-provider te zien en via bijvoorbeeld het online kijkprogramma Ziggo GO. Als je NLZIET hebt, dan kun je ook via NPO 1 naar de uitzending kijken.

NPO 1 zendt de openingsceremonie van de Spelen uit vanaf ongeveer 12:50 uur Nederlandse tijd op vrijdag 4 februari 2022. Deze zender bekijk je hier bij Ziggo GO en hier bij NLZIET. De uitzending bij NPO 1 wordt verzorgd door de NOS. Zij streamen dit ook via hun eigen website.

Bij Eurosport word de ceremonie ook vertoond. Deze zender bekijk je hier bij Ziggo GO, maar ook via discovery+. Je kunt hier live naar Eurosport 1 kijken en hier live naar Eurosport 2 kijken.

Olympische Winterspelen online kijken 2022 Beijing
Beeld: Discovery