Deze Nederlandse horrorfilm ken je nog niet

Fan van horrorfilms, van Nederlandse titels of misschien wel van allebei? Deze twee komen samen in de vrij onbekende thriller De Openbaring, die je nu op CANAL+ kunt kijken. Wij vertellen je er alles over.

Dit is het verhaal van ‘De Openbaring’

Misschien wil je er absoluut niet aan terugdenken, maar in De Openbaring staat de coronapandemie centraal. Bij de eerste lockdown raakt Jacob zijn baan kwijt. Hij besluit bij zijn alleenstaande moeder in te trekken om haar te beschermen tegen het virus. Samen gaan ze in quarantaine, maar terwijl hij steeds meer complottheorieën opspeurt raakt hij langzaam de grip op de realiteit kwijt. Zijn paranoïde gedrag wordt steeds angstaanjagender.

De hoofdrollen zijn voor bekende Nederlandse acteurs Victor Löw en Leny Breederveld. De regie lag in handen van Chris W. Mitchell, die ook meewerkte aan films als Süskind en De Poel. Benieuwd? Hieronder bekijk je de trailer.

‘De Openbaring’ staat op nieuwe streamingdienst CANAL+

De Openbaring is nu te vinden in het aanbod van de nieuwe streamingdienst CANAL+. Hiermee is de film onderdeel van hun indrukwekkende bibliotheek. Je vindt hier ook titels van Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, Lionsgate, Lumière en zelfs Viaplay. Zo kun je er terecht voor films als The Whale, Moonfall en The Unbearable Weight of Massive Talent en series als The Swarm, Furia en Billy the Kid.

De eerste 7 dagen kost je lidmaatschap bij CANAL+ je helemaal niets. De streamingdienst heeft ervoor gekozen om een gratis proefperiode van een week aan te bieden, zodat je even de tijd hebt om te kijken of de videodienst je bevalt. Daarna ga je €4,99 per maand betalen. Een prima klein prijsje als je het vergelijkt met de kosten van de andere streamingdiensten in Nederland. Ook kun je kiezen voor een jaarabonnement van €49,90, waarmee je omgerekend ruim 16% bespaart.

Meer informatie over de film

De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

TitelDe Openbaring
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 33 minuten
TaalNederlands
CategorieThriller
RegisseurChris W. Mitchell
CastVictor Löw, Leny Breederveld, Monic Hendrickx, Peter Bolhuis

Synopsis: Film Events

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.