Deze twee keiharde oorlogsfilms zijn nieuw op Netflix verschenen deze week

Oorlogsfilms zijn doorgaans veelbekeken kijkcijferhits op Netflix. Zo zijn ook deze week weer twee nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Lees verder om meer informatie en de trailers van de spannende en aangrijpende films Company of Heroes en Fog in August te bekijken.

Nieuwe oorlogsfilms op Netflix deze week: Fog in August (2016) en Company of Heroes (2013)

Twee nieuwe oorlogsfilms zijn deze week online verschenen op Netflix, waarvan de ene gebaseerd is op een populaire videogame (Company of Heroes vanaf dinsdag 15 juni 2021) en de andere op een aangrijpend en waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog (Fog in August / Nebel im August vanaf woensdag 9 juni 2021). Hieronder vind je het verhaal, de trailer en de details van de twee oorlogsfilms met een knop naar Netflix om direct te beginnen met kijken.

Verhaal, trailer en details van Fog in August (2016)

Een Roma-jongen wordt in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst en maakt daar het euthanasieprogramma van de nazi’s mee. Zich bewust van wat er gebeurt en gehecht aan vrienden, probeert de jongen het programma te saboteren. De film gaat in op de complexiteit van de programmadirecteur, de levens van de kindslachtoffers en de worstelingen van de kindprotagonist. Meer dan vijfduizend kinderen stierven in het euthanasieprogramma van de Nazi’s.

Titel: Fog in August / Nebel im August
Jaar: 2016
Soort: Film
Taal: Duits
Duur: 2 uur en 1 minuut
Categorie: Drama, Oorlog
Budget: $8,000,000
IMDb: 7.3 uit 2.100 stemmen
Cast: Ivo Pietzcker, Sebastian Koch, Fritzi Haberlandt, Thomas Schubert, Henriette Confurius
Release datum op Netflix: 9 juni 2021

Verhaal, trailer en details van Company of Heroes (2013)

Tijdens het laatste grote Duitse offensief van de Tweede Wereldoorlog raakt een compagnie Amerikaanse soldaten verdwaald achter vijandelijke linies tijdens de Slag om de Ardennen en ze doen een gruwelijke ontdekking – Hitler heeft een superbom in ontwikkeling. De soldaten vernemen al snel over een geheime geallieerde missie om een overgelopen Duitse wetenschapper terug te vinden die de leiding heeft over Hitler’s wapenprogramma. Geconfronteerd met onmogelijke kansen, gaan de compagnie en een ontsnapte krijgsgevangene op een gedurfde raid in het hart van nazi-Duitsland op jacht naar de wetenschapper.

Titel: Company of Heroes
Jaar: 2013
Soort: Film
Taal: Engels
Duur: 2 uur en 6 minuten
Categorie: Actie, Oorlog
Budget: $8,000,000
IMDb: 5.1 uit 5.900 stemmen
Cast: Tom Sizemore, Chad Michael Collins, Vinnie Jones, Jürgen Prochnow, Dimitri Diatchenko
Release datum op Netflix: 15 juni 2021