Deze 3 ijzersterke oorlogsfilms zijn het kijken waard op Film1

Door de jaren heen zijn er heel wat films gemaakt die de actie en het leed van oorlog op bewonderenswaardige wijze vast wisten te leggen. Bij Film1 (bekend van het motto Altijd Een Goede Film) hebben ze ook een aantal absolute kijktips opgenomen in het aanbod van de streamingdienst. In dit artikel vind je 3 kijktips voor goede oorlogsfilms die nu op Film1 te zien zijn en niet op andere SVOD-diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video kunnen worden bekeken.

3x Kijktips voor goede oorlogsfilms op Film1

1. Midway (2019)

Wie houdt er nou niet van een waanzinnige oorlogsfilm met een budget van maar liefst $100 miljoen? Bizarre special effects, absolute topacteurs en spannende actiescènes zijn bij de film Midway uit 2019 gegarandeerd. Eerst was de Amerikaanse oorlogsfilm op het video on demand-platform van Netflix te zien, maar de uitzendrechten verliepen in mei 2021 en zijn gelukkig overgekocht door Film1. Sinds 5 juni 2021 is de Amerikaanse oorlogsfilm met onder andere Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans en Mandy Moore er te zien.

Verhaal en details

Op 7 december 1941 werd de Amerikaanse marinebasis Pear Harbor hard getroffen door een aanval van de Japanners. Enkele maanden later komen er berichten binnen dat de vijand het nu gemunt heeft op het atol Midway. Niemand gelooft het in eerste instantie, maar uiteindelijk worden een paar vliegdekschepen op een missie gestuurd om de vijandelijke vloot uit te schakelen en de nieuwe aanval te voorkomen.

Titel: Midway
Jaar: 2019
Duur: 2 uur en 18 minuten
Categorie: Drama, Romantiek
Regisseur: Wes Tooke
Cast: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson
IMDb: 6,7 uit 75.000 stemmen

2. Das Boot (1981)

Eigenlijk zou iedereen deze film gezien moeten hebben. De in 1981 verschenen West-Duitse film is op IMDb de #77 best beoordeelde film aller tijden. Daarnaast wist hij 6 Oscarnominaties in de wacht te slepen, waarmee Das Boot werd geroemd voor de regisseur, script, cinematografie, geluid, editing en geluidseffecten. Een film die op alle punten weet te scoren. Kijken dus!

Verhaal en details

Najaar 1941. Aan de Franse kust drinken vijftig Duitse militairen drinken zich zat in een nachtclub, voordat ze aan boord gaan van de U-96, een van de beroemdste Duitse onderzeeërs. Hun missie is om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen in de Atlantische Oceaan. Naarmate de dagen in de claustrofobische duikboot vorderen, neemt de verveling en de vervuiling onder de bemanning drastisch toe. Wanneer echter na lange tijd de vijand in zicht komt, slaat de sfeer al snel om in doodsangst en een hevige heimwee naar de thuishaven.

Titel: Das Boot
Jaar: 1981
Duur: 2 uur en 29 minuten
Categorie: Avontuur, Drama, Oorlog, Thriller
Regisseur: Wolfgang Petersen
Cast: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann
IMDb: 8,3 uit 240.000 stemmen

3. Warsaw 44 (2014)

In 2014 verscheen de Poolse film Miasto 44, ook bekend als Waraw 44, in de bioscoop. In Nederland zijn we natuurlijk vooral bekend met het effect dat de Duitse bezetting op ons land heeft gehad, maar deze film geeft inzicht in de strijd die ten westen van Duitsland aan de gang was. Door het zware verhaal worstelt een vleugje romantiek zich ondertussen ook nog naar boven. Absoluut een film die het kijken waard is.

Verhaal en details

Een episch waargebeurd oorlogsdrama over de meedogenloze strijd tussen de nazi-bezetters en een groep jonge Poolse verzetsstrijders. In het puin van de gebombardeerde stad Warschau sluiten ze zich aan bij het Poolse verzet om de strijd aan te binden met de Duitse bezetters. Ze betalen een hoge prijs voor hun dappere maar naïeve daad. Maar gedreven door moed, fanatisme en wanhoop geven ze de gewapende strijd niet op.

Titel: Warsaw 44 / Miasto 44
Jaar: 2014
Duur: 2 uur en 10 minuten
Categorie: Drama, Geschiedenis, Romantiek
Regisseur: Jan Komasa
Cast: Józef Pawlowski, Zofia Wichlacz, Anna Próchniak
IMDb: 6,6 uit 5.700 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.