Komt er weer een ‘Oogappels’ kerstfilm in 2023?

Vorig jaar zaten we allemaal massaal voor de buis om Kerstappels te bekijken. Deze kerstfilm, gebaseerd op de hitserie Oogappels, werd door ruim 1,3 miljoen Nederlanders gezien. Het vijfde seizoen van de serie is deze week tot een einde gekomen, maar kunnen we ook weer op een Oogappels kerstfilm rekenen in 2023? In dit artikel laten we het weten.

Komt er weer een ‘Oogappels’-kerstspecial?

Nu het vijfde seizoen tot een einde gekomen is, vraag je je misschien af of je weer kan uitkijken naar een nieuwe Oogappels-kerstfilm. Helaas lijkt het erop dat die er dit jaar niet gaat komen. De vorige keer werd de kerstfilm direct na de uitzending aangekondigd, nu bleef het stil. Het enige wat we weten, is dat hij dit jaar opnieuw uitgezonden wordt op woensdag 13 december om 20:34 uur via NPO 1.

In principe lijkt het dus een eenmalig ding geweest te zijn. En dit terwijl het wel een grandioos succes was. Kerstappels werd door ruim 1,3 miljoen kijkers gezien en daarom zou het geen heel gek idee zijn als er een Kerstappels 2 zou komen. Misschien in 2024?

Een tijdje geleden kwam het nieuws naar buiten dat een andere populaire Nederlandse serie, Dertigers, dit jaar wél een speciale kerstaflevering krijgt. We weten helaas nog niet wanneer we daar naar kunnen kijken.

→ Toch zin in een Oogappels-kerstfilm? Bekijk direct Kerstappels uit 2022 terug 🎄

Reacties Kerstappels Oogappels kerstfilm
Film: Kerstappels (2022) | Beeld: ITV Studios Netherlands / BNNVARA

Wanneer komt seizoen 6 van ‘Oogappels’ op tv?

Na de vijfde set afleveringen staat er ook een zesde seizoen op het programma. Dit heeft actrice Bracha Doesburgh aan de VARAgids bevestigd. “We willen allemaal dat het nog even doorgaat,” laat ze weten.

Wanneer het zesde seizoen van Oogappels precies zal verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Als we de lijn van de vorige seizoenen volgen, zal het ergens in de nazomer van 2024 zover zijn. Uiteraard delen we de laatste nieuwtjes met je op onze website en deze pagina en blijf je zo altijd up-to-date.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse televisie? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Waar gaat het verhaal van ‘Oogappels’ over?

Oogappels is een Nederlandse dramaserie van BNNVARA. Deze serie draait om vier verschillende gezinnen waarvan de pubers op dezelfde middelbare school zitten. Alle ouders hebben te maken met de dagelijkse puberproblemen en verschillende ideeën over het oplossen hiervan.

TitelOogappels
Jaar2019-
SoortSerie
Duur5 seizoenen
TaalNederlands
CategorieDrama
MakersWill Koopman, Roos Ouwehand, Lex Passchier
CastBracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Malou Gorter, Jeroen Spitzenberger, Sam Ghilane, Mike Libanon, Eva van der Gucht, Juna de Leeuw, Vera de Vries, Susan Radder, Thor Braun, Noah de Nooij, Ciraj Amalal, Maas Bronkhuyzen

Synopsis: NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.