Hoe kun je tickets kopen voor de Olympische Spelen 2024?

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024 is het tijd voor het grootste sportevenement ter wereld waarbij internationale atleten tijdens verschillende sporten samenkomen. We hebben het natuurlijk over de Olympische Spelen 2024. Iedere vier jaar strijdt de absolute wereldtop voor het eremetaal en de hoogste podiumplekken. Als kijker wil je natuurlijk niks missen van het evenement, maar het grote sportspektakel van dichtbij bewonderen is de droom van veel sportliefhebbers. Naar aanloop van een groot toernooi vragen mensen zich dan ook veelal af: zijn er nog kaarten beschikbaar en waar kan ik deze kopen? Zo ook in het geval bij de aankomende Spelen. In dit artikel zetten we alvast op rij of er nog tickets zijn en hoe je deze kunt aanschaffen. De Olympische Spelen zijn in 2024 weer onder andere online te volgen via discovery+. Een abonnement is verkrijgbaar via de eigen website of als add-on kanaal bij Amazon Prime Video. Ook kun je de spelen op tv kijken via Eurosport en de NOS, waardoor het middels de laatste optie ook mede op internet te volgen is via de streamingdienst NLZIET.

Wanneer wordt de Olympische Spelen in 2024 gehouden?

Het duurt nog ruim een jaar, maar van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024 kunnen liefhebbers tijdens 32 sporten en maar liefst 306 onderdelen (!) weer genieten van alle internationale atleten. Gedurende de Spelen staat heel Parijs inclusief omstreken in het teken van het grootste sportfestijn ter wereld. Het evenement start op vrijdag 26 juli traditiegetrouw met de openingsceremonie. Normaal gesproken wordt deze gehouden in het stadion, maar voor het eerst in de geschiedenis wordt hiervan afgeweken. De bijzondere opening van het evenement vindt namelijk plaats op de Seine. Tijdens de ceremonie wordt met behulp van een fakkel het Olympische vuur aangestoken. Deze blijft het gehele evenement branden en wordt pas bij de sluitingsceremonie op zondag 11 augustus gedoofd als teken dat het sportfestijn voorbij is. De afsluiting van de Olympische Spelen vindt overigens wel plaats in het Stade de France. Dit is het thuisstadion van de voetbalclub Paris Saint-Germain.

PARIS 2024 – THE OLYMPIC SEINE

Hoe kun je tickets kopen voor de Olympische Spelen 2024?

Voor het evenement wordt in totaal het verbluffende aantal van 10 miljoen kaarten beschikbaar gesteld. De officiële ticketverkoop is inmiddels gestart en verloopt rechtstreeks via de website van de organisatie van Parijs 2024. De losse wedstrijdkaarten voor de Olympische Spelen 2024 worden in drie stappen verkocht. Nu horen we je denken: “Zijn er momenteel dan nog kaarten beschikbaar voor de Olympische Spelen 2024?” Goed nieuws, want er zijn nog steeds tickets te koop voor de verschillende sporten. Wel zijn de eerste twee fases van de ticketverkoop voorbij, waardoor er alleen nog resterende losse wedstrijdkaarten worden verkocht. Hierbij geldt de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De officiële datum van de ticketverkoop is tot op heden nog niet bekend, maar zal zoals de organisatie zelf verkondigd eind 2023 starten. De verkoop voor de Paralympische Spelen start op 9 oktober 2023.

Waar kan ik tickets kopen voor de Olympische Spelen 2024?

Er zijn dus nog tickets beschikbaar om alle internationale atleten tijdens de Olympische Spelen in 2024 te zien schitteren. Kaarten worden verkocht via de officiële website van de organisatie van Parijs 2024. Ook zijn er zogeheten hospitality pakketten beschikbaar. Hierbij koop je wedstrijdkaarten in combinatie met live entertainment, restaurantbezoek en toegang tot lounges of clubs. Deze tickets zijn in Nederland onder andere te koop hier via distributeur P1 Travel.

Let op: omdat er veel vraag is naar kaarten voor de Olympische Spelen 2024, worden er door veel websites tickets aangeboden. Het gaat hier om illegale tickets, die vaak voor torenhoge prijzen worden verkocht. Koop daarom alleen je wedstrijdkaarten via de organisatie, zodat je verzekerd bent van een geldig toegangsbewijs.

Ticketprijzen voor de Olympische Spelen 2024

De prijs van een ticket hangt af van de sport, wedstrijd en zitplaats. Zo zijn er de vier verschillende prijscategorieën: A, B, C en D. Deze kunnen echter per locatie verschillen. Van de in totaal tien miljoen kaarten kosten bijna de helft €50 of minder. Voor het goedkoopste toegangsbewijs betaal je bijvoorbeeld €24. Op de website van de organisatie staat per sport een overzicht waarin alle prijzen per categorie zijn opgenomen.

Eerdere fases ticketverkoop

Tijdens de eerste twee fases bij de verkoop werd er gebruikgemaakt van een lotingssysteem. Inschrijven voor de eerste ronde was mogelijk van 1 december 2022 tot 31 januari 2023. Hierbij kon je je laten selecteren voor de loting van de zogeheten ‘Make Your Games packs’. Dit pakket bestond uit wedstrijdkaarten voor drie sessies.

Vanaf 15 maart tot 20 april 2023 was het mogelijk om je aan te melden voor de verkoop van één of meerdere wedstrijden naar keuze. Alleen tijdens deze periode waren er tevens tickets te koop voor de openings- en sluitingsceremonie. De loting hiervan vond in mei plaats. Hoewel deze kaarten al in de verkoop zijn gegaan, zijn er tijdens de start van de Spelen op de Seine alleen toegangskaarten nodig voor de lagere kades. Verder is de gehele route gratis toegankelijk en kunnen bezoekers alle internationale atleten voorbij zien varen.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.