Olifant in The Masked Singer: dit is de BN’er in het pak

Het gloednieuwe seizoen van The Masked Singer is op 4 november 2022 van start gegaan en dit betekent dat het grote speculeren weer kan gaan beginnen. Een van de grote vragen is natuurlijk: wie is de Olifant in The Masked Singer 2022? Dit karakter verscheen voor de vierde keer in het programma in aflevering 8 op vrijdag 23 december. Maar welke BN’er zit er achter dit pak? En wat denkt Nederland eigenlijk? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat we over de Olifant weten.

Wie is de Olifant in The Masked Singer NL?

De Olifant verscheen voor het eerst in het programma op vrijdag 18 november. Vanaf dat moment probeerden zowel juryleden Gerard Joling, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver als de kijkers thuis te achterhalen wie zich in het pak verschool. In de achtste aflevering was hij te zien samen met de Pinguïn, Flamingo, Kikker, Bijenkoningin, Joker, Tijger en Panda en werd zijn identiteit onthuld.

🚨 Let op: Inmiddels is bekend wie er in het pak van de Olifant zit. Lees niet verder als je de onthulling niet op deze pagina terug wil vinden.

De Olifant: hints en aanwijzingen

Aflevering 1

Tijdens de uitzendingen worden er verschillende hints en aanwijzingen gedeeld om ons in de goede richting te sturen. Tijdens het optreden leek de Olifant regelmatig schaatsbewegingen te maken, waardoor de vraag rijst of het een schaatser is. Wel maakte een vraag van de panelleden duidelijk dat hij nooit heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Verder zit hij ook niet in de horeca. De volgende hint was wél goed:

  • Boks

Aflevering 2

Na het tweede optreden werd duidelijk dat de Olifant weleens voor het werk uit de kleren gaat. Hij is geen bekende uit de sportwereld, zo wees een andere vraag van het panel uit. De volgende hints werden daarnaast goedgekeurd:

  • Liegen
  • Kokosnoot
  • Dans

Aflevering 3

Voor zijn derde optreden leerden we dat de Olifant iets te maken heeft met Buddy’s bingokaart en een prijswinnaar was op het Filmfestival, dus we hebben waarschijnlijk met een acteur te maken. Het object dat ons in de richting van de juiste BN’er moest sturen, was een zwemdiploma A.

Aflevering 4

Na het vierde optreden kwamen hints als “niet lullen maar poetsen” en een filmrol voorbij. Ook gaf de Olifant zijn cadeau aan Buddy en liet zo weten dat zij een connectie hebben. Dit alles leidde tot de onthulling van de BN’er achter het masker: acteur Everon Jackson Hooi. Alleen Gerard had dit goed geraden.

@maskedsingernl Je hoort hem van ver aankomen, geen porseleinenkast is veilig voor deze Olifant! Hoe ver zal hij komen denk je? #fy #fyp #maskedsingernl #maskedsinger #rtl4 #tv #olifant #elephant #whoisit ♬ origineel geluid – maskedsingernl

Zo werkt het programma en dit is wanneer alle afleveringen verschijnen

In The Masked Singer gaan gemaskerde BN’ers zingend én dansend de strijd met elkaar aan en zetten daarbij spetterende solo-optredens, duetten en groepacts neer. Niet alleen professionele zangers of zangeressen doen mee, maar bijvoorbeeld ook acteurs, presentatoren en sporters. Tijdens de show komen er hints voorbij en breekt het panel hun hoofd over wie er in welk pak zit. Het publiek in de zaal stemt iedere week op hun favoriete karakter van de avond. Degene met de minste stemmen moet zijn of haar ware identiteit onthullen en het programma verlaten.

AfleveringWeekdagDatum (tv/NLZIET)Tijd (tv)Datum (Videoland)
1Vrijdag4 november 202220:00 uur5 november 2022
2Vrijdag11 november 202220:00 uur12 november 2022
3Vrijdag18 november 202220:00 uur19 november 2022
4Vrijdag25 november 202220:00 uur26 november 2022
5Vrijdag2 december 202220:00 uur3 december 2022
6Vrijdag9 december 202220:00 uur10 december 2022
7Vrijdag16 december 202220:00 uur17 december 2022
8Vrijdag23 december 202220:00 uur24 december 2022
9Vrijdag30 december 202220:00 uur31 december 2022

Synopsis: RTL

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.