Wordt Olav Mol bij Viaplay presentator voor Formule 1?

Vanaf 2022 zal Viaplay de thuisbasis zijn van de Formule 1 in Nederland en fans vragen zich af welke presentatoren, analisten en rollen achter de schermen kunnen worden verwacht. Met Amber Brantsen en Marco Zwaneveld zijn de eerste namen bekendgemaakt, maar zal ook Olav Mol naar het video on demand-platform gaan als verslaggever?

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Zal Olav Mol bij Viaplay verslag geven van het Formule 1-seizoen van 2022?

Olav Mol zal in 2022 niet de Formule 1 bij Viaplay presenteren. Eerder gaf de streamingdienst aan binnenkort nieuwe namen bekend te gaan maken, waarna recentelijk eindelijk de commentatoren naar buiten gebracht werden. Nelson Valkenburg is de eerste naam. Hij deed eerder als autosportcommentator verslag bij RTL en Eurosport met onder andere de 24 uur van Le Mans en de rally van Dakar. De tweede naam, Melroy Heemskerk, is een ervaren coureur. Hij werd in 2009 kampioen van Nederland en de Benelux in de Formule Ford. Samen zullen zij verslag doen van het F1-seizoen van 2022.

Dit betekent dus dat Olav Mol en Jack Plooij aankomend seizoen geen commentatoren zullen zijn van de Formule 1 bij Viaplay. Overigens vind je in het artikel ‘Zo kijk je Formule 1 in 2022 met commentaar van Olav Mol‘ wel hoe je dit jaar alsnog van de verslaggeving van Olav kunt genieten.

Olav Mol naar Viaplay: wisselende reacties

Op het vraagstuk of Olav Mol opnieuw presentator van het Formule 1-seizoen moet worden bij Ziggo, wordt wisselend gereageerd door fans. Sommigen zijn fan van de verslaggever, terwijl anderen juist uitkijken naar nieuwe gezichten. Een greep uit de reacties op social media:

F1 komt in 2022 naar deze nieuwe streamingdienst

In 2022 zal de Formule 1 niet meer uitgezonden worden bij Ziggo, maar bij de nieuwe streamingdienst Viaplay van het bedrijf NENT. Bij Ziggo Sport werd de populaire sport met Max Verstappen gepresenteerd door Rob Kamphues en was Robert Doornbos de analist die vaak aan tafel zat. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws over de ontwikkelingen via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.

Recentelijk werden de prijs en eerste presentatoren via het Twitter-account @Viaplay_NL bekendgemaakt, al verdween dat account plotseling snel van het sociale medium. Zo zouden Wilfred Genee, Jan Boskamp en Robert Doornbos als presentatoren/analisten aan de slag zouden gaan bij de streamingdienst. Later verklaarde NENT tegenover onze redactie dat het om onjuiste informatie van een nepaccount ging.

“Dat is geen officieel account. We zullen alle relevante informatie en details over de lancering in Nederland in een niet al te verre toekomst communiceren.” – Woordvoerder van NENT