🎥 | Olav Mol en Jack Plooij reageren: “Ben niet boos, maar vind het wel ***.”

Bij de Ochtendshow van Radio 538 hangen de huidige Formule 1-commentatoren bij Ziggo aan de lijn. Olav Mol en Jack Plooij reageren op de recente berichtgeving dat niet zij, maar Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zijn gekozen om verslag te doen van het aankomende F1-seizoen bij Viaplay.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Video: Olav Mol en Jack Plooij in de Ochtendshow van Radio 538

Vanochtend vertelden Olav Mol en Jack Plooij in de Ochtendshow van Radio 538 wat ze vonden van het feit dat ze gepasseerd zijn als F1-commentatoren en dat er is gekozen voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. In de onderstaande video bekijk je het hele interview.

De commentatoren baalden van het besluit van Viaplay

In het interview vertellen de twee dat ze samen zaten te eten in Saoedi-Arabië (voor de race van aankomend weekend) toen ze het nieuws net als de rest van Nederland lazen in de media. Jack zei tegen Olav: “De kogel is door de kerk.” De twee leggen uit dat ze daar flink van baalden. Op de vraag of ze boos waren en wat ze ervan vonden, antwoordt Jack: “Ja, k*t… Nee kijk, boos kan ik niet zijn. […] Ze zijn vrij om te kiezen wie ze willen.” De F1-commentator vervolgt later zijn verhaal en geeft duidelijk aan dat hij ontevreden is met het feit dat hij niets gehoord heeft van Viaplay: “Je schrikt je natuurlijk het lazarus… En dan niet eens even bellen!”

Online petitie van 538 over aanhouden van Olav en Jack als F1-commentatoren

De presentatoren van Radio 538 zijn duidelijk kritisch over het besluit. Zij zijn ook eerder al een online petitie begonnen om Olav & Jack aan te houden als commentatoren. Wel vertelt Olav dat hij in ieder geval volgend jaar nog via de radio te horen zal zijn met zijn verslagen van de races. Overigens denkt de Ziggo-analist wel te weten waarom Viaplay ervoor heeft gekozen om het besluit nu naar buiten te brengen. Volgende week woensdag, op 8 december, is er namelijk een persconferentie waarin onder andere de prijs van Viaplay bekendgemaakt gaat worden. Olav denkt dat de streamingdienst niet wilde dat de keuze voor nieuwe commentatoren groot nieuws werd na de persconferentie en daarom hoopte dat de storm een paar dagen na deze bekendmaking is gaan liggen.


Synopsis: NLZIET