Fans van Nederlandse films, opgelet! Nieuwe romcom ‘Oei, Ik Groei!’ is nu te zien

Netflix trakteert ons weer op een gloednieuwe romcom van eigen bodem. Vanaf vandaag kun je bij de streamingdienst naar Oei, Ik Groei! kijken. Hierin volgen we drie jonge stellen die allemaal op hun eigen manier genieten van én worstelen met het kersverse ouderschap.

Nieuwe Nederlandse romcom ‘Oei, Ik Groei!’

Anne is een echte carrièretijger die ontdekt dat het hebben van een baby toch wel een enorme impact heeft op haar leven. En dat komt haar relatie met Barry niet ten goede. Ze besluit zich aan te sluiten bij de Mama voor Mama’s Club, waar ze Kim en Ilse ontmoet. Ook zij hebben allebei hun hele eigen problemen. Zo voedt Kim samen met haar vriendin Roos en hun goede vriend Kaj twee kinderen op en blijkt dat niet zo gemakkelijk te zijn. De man van Ilse komt op zijn beurt uit een andere cultuur, wat nogal kan botsen tijdens de opvoeding. De drie vrouwen worden vriendinnen en proberen er gezamenlijk het beste van te maken.

Een Nederlandse romcom zou geen Nederlandse romcom zijn als er geen enorme sterrencast opgetrommeld was. In Oei, Ik Groei! zien we onder meer Sallie Harmsen, Soy Kroon, Yolanthe Cabau, Katja Schuurman, Frederik Brom, Louis Talpe, Illiass Ojja en Miljuschka Witzenhausen terug. De film werd gemaakt door Appie Boudellah, die eerder films als F*ck De Liefde en Liefde Zonder Grenzen regisseerde, en is gebaseerd op het bekende zwangerschapsboek van Hetty van de Rijt, Frans Plooij en Xaviera Plooij.

Oei, ik groei! | Officiële Trailer | Netflix

‘Oei, Ik Groei!’ staat nu op Netflix

Op vrijdag 9 juni was het zover: op die datum voegde Netflix Oei, Ik Groei! toe aan het aanbod. Na de films F*ck De Liefde 2 en Just Say Yes heeft opnieuw een Nederlandse romcom direct zijn weg naar de streamingdienst gevonden, zonder eerst nog op het witte doek te verschijnen.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Drie moderne stellen zoeken een balans tussen hun relatie en veeleisende carrière en proberen om te gaan met de onvoorspelbare kanten van het ouderschap.

TitelOei, ik Groei!
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 50 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Romantiek
MakersAppie Boudellah, Aram van de Rest
CastSallie Harmsen, Soy Kroon, Yolanthe Cabau, Iliass Ojja, Sarah Chronis, Katja Schuurman, Louis Talpe, Fenna Ramos, Sjaak, Frederik Brom, Rachida Iaallala

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.