Erotische Netflix-serie zorgt voor gemengde reacties: “Heftig en beklemmend”

Afgelopen week werd er een nieuwe miniserie toegevoegd aan de reeks erotische titels op Netflix: Obsession. Richard Armitage vertolkt hierin de rol van een man die verliefd wordt op zijn aanstaande schoondochter. De vierdelige serie kan rekenen op gemengde reacties onder kijkers, die niet allemaal overtuigd zijn door de kwaliteit.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Nieuwe serie ‘Obsession’ domineert Netflix

Op donderdag 13 april verscheen de gloednieuwe serie Obsession op Netflix. Het verhaal draait om kinderchirurg William, die het prima voor elkaar heeft als hij zijn aanstaande schoondochter Anna ontmoet. Hoewel de jonge vrouw gaat trouwen met Williams zoon Jay laat hij zich hierdoor niet tegenhouden om een harststochelijke affaire te beginnen. Maar dit heeft heftige gevolgen.

Erotische films en series doen het eigenlijk altijd wel goed op Netflix en Obsession is hier geen uitzondering op. Ook deze titel wordt weer massaal gestreamd en is te vinden in de top tien van best bekeken titels van het moment. De meningen zijn echter verdeeld en veel mensen zijn het erover eens: de serie is interessant, maar ook heel erg raar.

Niet iedereen wordt enthousiast van de erotische miniserie

Als je het IMDb-cijfer van Obsession zou bekijken (een 5,1 uit ruim 2.000 stemmen) zou je denken dat niemand van de serie genoten heeft, maar dat is niet zo. Op Twitter zijn de reacties onverminderd verdeeld in een groep mensen die het verhaal beklemmend en heftig vond en een groep mensen die het eigenlijk maar lachwekkend en raar vond. Hieronder vind je een greep uit de reacties.

Meer informatie over de serie

De affaire van een gerespecteerde Londense chirurg met de verloofde van zijn zoon verandert in een erotische obsessie die hun levens voorgoed dreigt te veranderen.

TitelObsession
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDrama, Thriller
CastRichard Armitage, Charlie Murphy, Indira Varma, Rish Shah

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.