‘Obi-Wan Kenobi’ (2022): alles wat je moet weten over deze nieuwe Star Wars-serie op Disney+

Jarenlang wachten de fans van Star Wars al op een spin-off over Jedi-Meester Obi-Wan Kenobi en eind deze maand is het dan eindelijk zover. De gloednieuwe Star Wars-serie verschijnt dan op Disney+. In dit artikel praten we je bij over het verhaal, de releasedatum en alle andere dingen die je écht moet weten.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Waar gaat ‘Obi-Wan Kenobi’ over?

Tien jaar nadat Obi-Wan Kenobi door zijn beste vriend en Jedi-leerling Anakin Skywalker werd verraden is de Jedi-Meester terug. Hij verblijft op Tatooine om, zoals we konden zien in de eerste Star Wars-film, te waken over Luke Skywalker en zich te verschuilen voor The Empire. Dit blijkt allesbehalve vredig als Obi-Wan te maken krijg met Inquisitors, de jagers die het op de overgebleven Jedi gemunt hebben. Zo raakt hij verwikkeld in een groots avontuur.

Ook Anakin Skywalker, oftewel Darth Vader, keert terug. Dit betekent dat we ons kunnen opmaken voor een iconische rematch tussen de Jedi-Meester en zijn leerling. Hieronder bekijk je alvast de trailer van de serie.

Wie speelt Obi-Wan Kenobi?

Net als in de prequel-trilogie wordt de rol van Obi-Wan Kenobi gespeeld door Ewan McGregor. Ook keert Hayden Christensen terug als Darth Vader, kruipt Joel Edgerton weer in de rol van Uncle Owen en verschijnt Bonnie Piesse opnieuw als Aunt Beru. Andere acteurs die we in deze serie kunnen zien zijn Moses Ingramm, Kumail Nanjiani, Indira Varma, O’Shea Jackson Jr., Rupert Friend, Simone Kessell, Sung Kang en Benny Safdie. Welke rollen ze zullen spelen is nog niet bekend.

Wanneer komt ‘Obi-Wan Kenobi’ uit op Disney+?

Hoewel eerst gedacht werd dat de releasedatum 25 mei zou zijn, weten we nu zeker dat de eerste twee afleveringen op vrijdag 27 mei op Disney+ verschijnen, om 09:00 ’s ochtends Nederlandse tijd. Daarna komt er tot 24 jun, elke week een nieuwe aflevering van de zesdelige serie online. Het volledige uitzendschema vind je hieronder.

AfleveringWeekdagDatumNederlandse tijd
1Vrijdag27 mei 202209:00 uur
2Vrijdag27 mei 202209:00 uur
3Vrijdag3 juni 202209:00 uur
4Vrijdag10 juni 202209:00 uur
5Vrijdag17 juni 202209:00 uur
6Vrijdag24 juni 202209:00 uur
Nieuw Disney Plus Nederland films series mei 2022 Star Wars Obi Wan Kenobi
Serie: Obi-Wan Kenobi (2022) | Beeld: Lucasfilm Ltd. & TM. via Disney

‘Obi-Wan Kenobi’ en de andere Star Wars-films

Waar op de tijdlijn van het grote Star Wars-universum bevinden we ons eigenlijk in deze nieuwe Star Wars-serie? Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen de films Episode III: Revenge of the Sith (2005) en Episode IV: A New Hope (1977). We zijn op een moment dat ongeveer tien jaar na Revenge of the Sith en negen jaar voor de gebeurtenissen in A New Hope ligt.

Als je het allemaal niet zo vers meer in het geheugen hebt, raden we het aan om tenminste Episode I t/m IV te bekijken voordat je met de serie start; dit zijn namelijk de films waarin Obi-Wan Kenobi voorkomt. Ook andere Star Wars-producties kunnen handige achtergrondinformatie bieden. Zo werden de Inquisitors geïntroduceerd in Star Wars Rebels (2014-2018), een 3D-animatieserie uit dit universum. Wil je daarom liever alles terugkijken? Eerder hebben wij al op een rijtje gezet wat de ultieme volgorde van alle Star Wars-films is, zodat je weet waar je kunt beginnen. Alle Star Wars-films en -series zijn hier op Disney+ te bekijken.

Meer informatie over de serie

Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars: Revenge of the Sith (2005) waar Obi-Wan Kenobi geconfronteerd werd met zijn grootste nederlaag: het verraad van zijn beste vriend en Jedi-leerling, Anakin Skywalker, die zich liet verleiden tot de dark side en Lord Darth Vader werd. Het klinkt alsof Obi-Wans tijd op Tatooine tussen Revenge of the Sith en A New Hope (1977) allesbehalve vredig zal zijn, aangezien de show het toneel vormt voor de ultieme Star Wars-rematch tussen de twee oude vrienden.

TitelObi-Wan Kenobi
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen met 6 afleveringen
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Sci-Fi
Release datum27 mei 2022 (om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd)
CastEwan McGregor, Hayden Christensen, Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell, Benny Safdie

Synopsis: Disney

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.