3 redenen om de horrorfilm ‘The Nun 2’ te kijken op Pathé Thuis

De non Valak jaagt kijkers al sinds ze in 2016 in The Conjuring 2 verscheen de stuipen op het lijf. Dat een eigen film niet uit kon blijven, stond dan ook buiten kijf. In 2018 werden we verblijd met The Nun en in 2023 was daar The Nun 2. En deze film mogen liefhebbers zeker niet missen. In dit artikel zetten we 3 redenen om direct The Nun 2 te kijken, bijvoorbeeld op Pathé Thuis (waar hij sinds vandaag te huur is), op een rij.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om direct ‘The Nun 2’ op te zetten

Het is 1956. Een priester wordt vermoord. Ook in andere kerken gebeuren er allemaal gruwelijkheden. Zuster Irene wordt opnieuw ingeschakeld om onderzoek te doen naar het kwaad dat erachter zit.

Ze vertrekt naar een Franse meisjesschool, waar leerlingen een duistere verschijning hebben waargenomen. Daar komt ze oog in oog te staan met oude bekenden… en met de demonische non die haar eerder ook al teisterde. Dit is het verhaal van The Nun 2. Spannend! En dít is waarom je hem moet zien.

1. Bekende gezichten uit ‘The Nun’

The Nun 2 is een feest van herkenning voor de fans van de film uit 2018. Opnieuw is Taissa Farmiga gestrikt voor de hoofdrol. En ook Jonas is terug als Maurice. Daarnaast kan Bonnie Aarons natuurlijk niet ontbreken. Zij verscheen in The Conjuring 2, Annabelle: Creation én The Nun als de griezelige demonische non Valak en laat haar gezicht natuurlijk ook weer zien in The Nun 2.

De welbekende acteurs worden bijgestaan door onder meer Euphoria-ster Storm Reid en The Chronicles of Narnia-actrice Anna Popplewell. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste doodenge beelden.

2. Mooie cinematografie

Een tweede goede reden om The Nun 2 te kijken is dat het een effectieve mix biedt van huiveringwekkende horror en oogstrelende cinematografie. Delen van de film zijn opgenomen in het prachtige Aix-en-Provence en Tarascon, beiden in Frankrijk. Op de mooie locaties wordt de beklemmende sfeer perfect gevangen.

3. Kijkers waren erg enthousiast over de film

De bioscoopzalen stroomden in 2023 massaal vol voor The Nun 2. Na The Conjuring: The Devil Made Me Do It uit 2021 konden we eindelijk weer terugkeren naar het griezelige The Conjuring-universum. En kijkers waren behoorlijk enthousiast over dit deel. Zo blijkt uit de score op IMDb dat ze hem zelfs beter vonden dan de vorige film over Valak. Hieronder vind je een greep uit de positieve reacties op social media.

‘The Nun 2’ staat nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de horrorfilm: sinds donderdag 11 januari kun je The Nun 2 zonder abonnement huren bij Pathé Thuis voor €4,99. Eerder kon je hem ook al kopen en huren als Premium-film.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.