Er staat een splinternieuwe sitcom op Disney+ en die mag je niet missen

Het weekend staat voor de deur. Heb jij zin om aan het bingen te slaan, maar weet je nog niet wat je moet kijken? Disney+ heeft onlangs de gloednieuwe komedieserie Not Dead Yet aan het aanbod toegevoegd. Dertien korte afleveringen van 23 minuten, dus met vijf uurtjes heb je hem uitgekeken. En het blijkt een echte aanrader te zijn, want veel kijkers zijn nu al razend enthousiast.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Alle afleveringen van ‘Not Dead Yet’ staan nu op Disney+

Ooit was Nell Serrano een succesvolle vrouw, maar dat was voordat ze haar baan en leven achterliet om voor de liefde naar Londen te vertrekken… en daar gedumpt werd. Eenmaal terug in Amerika liggen de baantjes niet voor het oprapen. Ze komt terecht bij een krant waar ze overlijdensberichten mag gaan schrijven. En dan krijgt ze ineens advies uit wel heel onverwachte hoek.

De hoofdrol wordt vertolkt door Gina Rodriguez, die je bijvoorbeeld kunt kennen uit de hilarische serie Jane the Virgin, waarin ze al liet zien een prima komische timing te hebben. Ook achter de schermen is er genoeg kwaliteit. De serie werd namelijk gemaakt door Parks and Recreation-regisseur Dean Holland en This Is Us-makers David Windsor en Casey Johnson. Het verhaal is gebaseerd op de bestseller Confessions of a Forty-Something F**k Up van Alexandra Potter.

Not Dead Yet (ABC) Trailer HD - Gina Rodriguez comedy series

Kijkers zijn erg enthousiast over ‘Not Dead Yet’

In Amerika is de serie al wat langer te zien en daar stromen de positieve reacties dan ook binnen. Op Rotten Tomatoes vindt 87% van de stemmers de sitcom een aanrader, op IMDb krijgt Not Dead Yet een prima cijfer van een 6,8 en ook social media staat vol met enthousiaste berichten.

Genoeg redenen voor ABC, de Amerikaanse tv-zender die verantwoordelijk is voor de productie van Not Dead Yet, om voor een tweede seizoen te gaan, zou je zeggen. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Enkele weken geleden lieten zij weten dat het verhaal van Nell nog niet afgelopen is, dus mocht het eerste seizoen je bevallen dan staat je nog heel wat te wachten. Hieronder vind je een greep uit de positieve reacties op seizoen 1.

Meer informatie over de serie

Not Dead Yet gaat over Nell Serrano (Gina Rodriguez). Zonder geld en sinds kort weer vrijgezel wil ze haar leven en carrière, welke zij tien jaar geleden achterliet, weer oppakken. Wanneer ze de enige baan vindt die te krijgen is, het schrijven van overlijdensberichten, krijgt Nell levensadviezen vanuit een onverwachte hoek.

TitelNot Dead Yet
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
GenreKomedie, Fantasy
IMDb6,8 uit 4.200 stemmen
MakersCasey Johnson, David Windsor
CastGina Rodriguez, Hannah Simone, Lauren Ash, Rick Glassman, Joshua Banday, Angela E. Gibbs

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.