NOS zendt gratis Formule 1 uit in 2022: alle samenvattingen en Grand Prix van Zandvoort

Vandaag heeft Viaplay, de streamingdienst voor de Formule 1 in 2022, laten weten een akkoord te hebben bereikt met de NOS. De publieke omroep zal van alle Grand Prix’ in het seizoen de samenvattingen uit mogen zenden, maar ook zal de volledige GP van Zandvoort de komende 3 jaar live bij de TV-zender te zien zijn. Hierdoor is de race onder andere via NLZIET te zien.

Ga direct naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

NOS krijgt Formule 1-rechten Zandvoort van Viaplay voor drie jaar

De NOS en Viaplay zijn tot een akkoord gekomen, waardoor de publieke omroep de Grand Prix van Zandvoort de komende drie jaar live mag uitzenden. In 2022 staat deze race in de kalender gepland op 4 september, maar ook in 2023 en 2024 kun je dus bij de NOS van de Nederlandse F1-race genieten.

In een publicatie van de NOS laat de omroep weten enorm blij te zijn met de uitkomst. Gerard Timmer, directeur bij de NOS, vertelt: “Met dit rechtenpakket […] is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

De race op zondag is dus bij de NOS te zien, maar ook nog steeds zoals gebruikelijk bij Viaplay en F1 TV. Daarnaast zullen de vrije trainingen en kwalificatie enkel bij deze twee streamingdiensten uitgezonden worden. → Krijg nu 32% korting op F1 TV Pro door te kiezen voor het jaarabonnement of meld je aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Samenvattingen van F1 ook bij NOS te zien in 2022

Verder heeft Nordic Entertainment Group (NENT), het bedrijf achter Viaplay, aan de NOS de rechten verstrekt voor alle samenvattingen van het F1-seizoen van 2022. Deze afspraak geeft de NOS het recht om een samenvatting van maximaal 3 minuten van de kwalificatie uit te zenden, maar ook maar liefst 15 minuten (maximaal) van de uiteindelijke race.

De publieke omroep zal dus elke week een samenvatting van de nieuwste GP uitzenden, maar kan enkel van de race in Zandvoort de live uitzending verzorgen.

Meer over Viaplay bekendgemaakt

Op woensdagochtend 8 december 2021 werd door Viaplay een persbericht uitgestuurd waardoor we meer te weten kwamen over de toekomst van de streamingdienst. Hierin werd onder andere bekendgemaakt dat een abonnement op het video on demand-platforms €13,99 per maand zal kosten. Het kan direct bij Viaplay worden afgesloten, maar ook via verschillende partners als VodafoneZiggo en KPN.

Dit is de enige prijs die voor een abonnement op Viaplay gecommuniceerd is. Je kunt dus niet kiezen om een afzonderlijk lidmaatschap te nemen voor de Formule 1, Premier League, Darts, Bundesliga of films en series, maar alles zit bij elkaar in één bundel voor een abonnementsprijs van €13,99 p/m.

Daarnaast liet Viaplay weten dat de streamingdienst live zal gaan op 1 maart 2022. De eerste dagen dat de F1-uitzendingen van start gaan zijn vrijdag 10 maart 2022 tot zondag 12 maart 2022, tijdens de eerste testdagen op het circuit van Bahrein.

Ook wordt het reeds bekendgemaakte F1-team van Amber Brantsen, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk wordt aangevuld met Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel als vaste analisten in studio. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn die bij uitzendingen aanschuiven. in de paddock zal Stéphane Kox verslaggever zijn.

Over alle andere bekendmakingen houden je op de hoogte via de nieuws- en informatiepagina van Viaplay op Streamwijzer. Ook lees je bij ons terug wat we tot nu toe weten over Viaplay.