Horrorfilm ‘Nope’ is vanaf volgende week te zien op SkyShowtime

In oktober is de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd in Nederland. Dit moet de thuishaven van een aantal gigantische filmstudio’s worden, waaronder Universal Pictures en Paramount Pictures. Inmiddels druppelen de releasedata waarop dé grote recente bioscoopfilms naar de streamingdienst komen dan ook binnen, en ook voor Jordan Peeles gloednieuwe horrorfilm Nope hebben we inmiddels een datum gekregen van de streamingdienst. Het bedrijf liet onze redactie weten dat de film op woensdag 19 april 2023 aan het aanbod van het video on demand-platform toegevoegd zou worden, maar tot nu toe is hij er nog niet te stremeamen.

Releasedatum van hitfilm ‘Nope’ op SkyShowtime

Nope is de gloednieuwe horrorfilm van Oscarwinnende regisseur Jordan Peele. Hij maakte deze film voor Universal Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van een van de grote bedrijven achter SkyShowtime. Daarom hadden veel mensen verwacht dat de film na de lancering van deze splinternieuwe streamingdienst direct in het Nederlandse aanbod zou verschijnen, maar helaas was dat niet zo.

Het goede nieuws is dat Nope inmiddels wél een releasedatum van SkyShowtime heeft gekregen. Andere grote films als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion kwamen gemiddeld na 7-8 maanden online. Hetzelfde geldt voor Nope, want deze huiveringwekkende horrorfilm is acht maanden en één dag na de bioscooplancering (van 18 augustus 2022) te zien op SkyShowtime in Nederland: op woensdag 19 april 2023.

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Nope nu alvast bij Pathé Thuis 🐎

‘Nope’ is nieuwste horrorfilm van Oscarwinnaar Jordan Peele

Vond jij Get Out (2017) een goede film? Dan moet je ook Nope zeker zien. Deze gloednieuwe horrorfilm verscheen eerder dit jaar en brengt voor de tweede keer twee Oscarwinnaars samen: regisseur Jordan Peele en hoofdrolspeler Daniel Kaluuya. Die laatste kun je dus kennen van Get Out, maar ook van de geweldige film Judas and the Black Messiah.

In Nope speelt hij de rol van ranch-eigenaar OJ Haywood. Samen met zijn zus Emerald doet hij een griezelige en huiveringwekkende ontdekking die verstrekkende gevolgen heeft. Meer over het verhaal vertellen zou eigenlijk zonde zijn; dit is nou echt zo’n film die je totaal over je heen moet laten komen. Naast Kaluuya zijn er ook rollen voor Keke Palmer (Hustlers), Brandon Perea (The OA) en Steven Yeun (The Walking Dead).

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

“What’s a bad miracle?” Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Oscar-winnaar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en de voor een Oscar genomineerde Steven Yeun (Minari, Okja).

Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen. Nope, waarin ook Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) en Brandon Perea (The OA, American Insurrection) te zien zijn, is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele en geproduceerd door Ian Cooper (Us, Candyman) en Jordan Peele voor Monkeypaw Productions. De film wordt wereldwijd uitgebracht door Universal Pictures.

TitelNope
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
IMDb7 uit 128.000 stemmen
RegisseurJordan Peele
CastDaniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea, Michael Wincott

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.