Angstaanjagende horrorfilm ‘Nope’ is eindelijk te streamen

De moderne horrorwereld werd een aantal jaar geleden op zijn kop gezet door Jordan Peele, die met zijn Get Out een Oscar in de wacht wist te slepen. Het gebeurt niet vaak dat horrorfilms tijdens de Academy Awards in de prijzen vallen en dat zegt dus een hoop over de kwaliteit van de films die de regisseur maakt. Na Get Out bracht hij ons Us en in 2022 was het tijd voor Nope. Die laatste verscheen alweer een tijdje geleden op het witte doek en is vandaag eindelijk zonder aanvullende kosten te streamen op SkyShowtime.

Hier gaat de horrorfilm ‘Nope’ over

Nope heeft een verhaal dat zich niet gemakkelijk laat samenvatten, zeker aangezien te veel spoilers geven het kijkplezier behoorlijk zou verminderen. Daarom krijg je van ons hier een korte synopsis. De film draait om ranch-eigenaren OJ en Emerald Haywood. Nadat hun vader overlijdt staan ze er alleen voor. Op de ranch doen ze vervolgens een huiveringwekkende ontdekking die alles verandert. De film is een combinatie van een scifi en een sociaal-politieke thriller, draait om belangrijke thema’s als geweld en opportunisme en houdt je ruim twee uur lang op het puntje van je stoel.

Oscarwinnaar Jordan Peele bundelde zijn krachten met Daniel Kaluuya, die ook een gouden beeldje in de kast heeft staan voor zijn rol in Judas en the Black Messiah en waarmee hij eerder al samenwerkte voor Get Out. Naast de Britse acteur schitteren Keke Palmer (Hustlers), Steven Yeun (The Walking Dead) en Brandon Perea (The OA).

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oscarwinnaars Jordan Peele en Daniel Kaluuya bundelden hun krachten
2️⃣ Geprezen door kijkers én critici, met een score op de Tomatometer van 83%
3️⃣ Intrigerend verhaal dat genres als de scifi en de sociaal-politieke thriller combineert

‘Nope’ kwam op 19 april naar SkyShowtime

Het heeft precies acht maanden en één dag geduurd, maar nu is het eindelijk zover: op woensdag 19 april heeft SkyShowtime Nope aan haar aanbod toegevoegd. Deze streamingdienst houdt gemiddeld 7 tot 8 maanden tussen bioscooppremière en online release aan, dus dat we even geduld moesten hebben was al bekend.

Benieuwd welke releases er op de planning staan? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op SkyShowtime per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen.

Meer informatie over de film

Daniel Kaluuya, Keke Palmer en Steven Yeun spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen. Nope, waarin ook Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) en Brandon Perea (The OA, American Insurrection) te zien zijn, is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele en geproduceerd door Ian Cooper (Us, Candyman) en Jordan Peele voor Monkeypaw Productions.

TitelNope
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
IMDb6,8 uit 217.000 stemmen
RegisseurJordan Peele
CastDaniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea, Michael Wincott

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.