‘Nope’, de nieuwste horrorfilm van Oscarwinnaar Jordan Peele, is nu al te huur

Sinds Jordan Peele in 2017 de moderne horrorwereld op zijn kop zette met Get Out, is hij een gevestigde naam binnen de filmindustrie. Daarna volgde Us, en in augustus 2022 was de Oscarwinnende regisseur terug met Nope. Heb jij deze film gemist? Niet getreurd, je kunt hem namelijk nu al vanuit je eigen thuisbioscoop bekijken. Op 19 oktober heeft Pathé Thuis de film aan haar aanbod toegevoegd en sinds 17 november is de film ook te huur.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Waar gaat ‘Nope’ over?

Oscarwinnaars Jordan Peele en Daniel Kaluuya werkten eerder al samen voor Get Out, dus dat de verwachtingen hooggespannen waren voor hun nieuwste film Nope is een understatement. In deze horrorthriller doen ranch-eigenaren OJ en Emerald Haywood een griezelige en huiveringwekkende ontdekking. Meer over het verhaal vertellen zou eigenlijk zonde zijn; dit is nou echt zo’n film die je totaal over je heen moet laten komen.

Naast Kaluuya spelen ook Keke Palmer (Hustlers), Brandon Perea (The OA) en Steven Yeun (The Walking Dead) grote rollen. De film werd geschreven en geproduceerd door Jordan Peele en Ian Cooper. Zij werkten al eerder met elkaar samen voor Us. Uiteraard zit ook Nope weer vol maatschappijkritiek, en deze film is volgens critici dan ook een echte must-see.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Oscarwinnaar Daniel Kaluuya in de hoofdrol
2️⃣ Enthousiaste reacties, met een score op de Tomatometer van 82%
3️⃣ Van de hand van Get Out– en Us-regisseur Jordan Peele, die voor die eerste een Oscar won

‘Nope’ is vanaf 17 november te huur bij Pathé Thuis

Vanaf woensdag 19 oktober 2022 was het mogelijk om Nope vanuit huis te streamen. De film is toen bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis verschenen, waar je hem op dat moment kon kopen. Je kon er ook voor kiezen om enkele weken te wachten en de film vanaf donderdag 17 november 2022 voor een lagere prijs te huren. Huren doe je vanaf €4,99 en kopen vanaf €11,99.

Overigens wordt Nope als het goed is ook aan het aanbod van SkyShowtime toegevoegd, de nieuwe streamingdienst die in oktober in Nederland gelanceerd wordt. De film is immers gedistribueerd door Universal Pictures, één van de filmstudio’s achter deze streamingdienst. Bovendien waren beelden hiervan al in de gelekte trailer te zien. Echter is dit nieuws nog niet officieel bevestigd, dus we moeten nog een afwachten om te zien of dit echt zo is. En tot die tijd kijk je hem dus lekker bij Pathé Thuis. Of bekijk de eerste beelden hieronder.

Meer informatie over de film

“What’s a bad miracle?” Oscar-winnaar Jordan Peele heeft het moderne horrorgenre op zijn kop gezet met Get Out en daarna Us. Nu geeft hij een nieuwe draai aan de zomerfilm met zijn meest recente popnachtmerrie: het grootse horroravontuur Nope. In de film werkt Peele weer samen met Oscar-winnaar Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), die bijgestaan wordt door Keke Palmer (Hustlers, Alice) en de voor een Oscar genomineerde Steven Yeun (Minari, Okja).

Zij spelen de inwoners van een klein gehucht in het binnenland van Californië die een mysterieuze en angstaanjagende ontdekking doen. Nope, waarin ook Michael Wincott (Hitchcock, Westworld) en Brandon Perea (The OA, American Insurrection) te zien zijn, is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele en geproduceerd door Ian Cooper (Us, Candyman) en Jordan Peele voor Monkeypaw Productions. De film wordt wereldwijd uitgebracht door Universal Pictures.

TitelNope
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
IMDb7 uit 128.000 stemmen
RegisseurJordan Peele
CastDaniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Brandon Perea, Michael Wincott

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.