Gijs Wilbrink, Ivo van Aart en Anna Drijver delen hun gemiste filmklassiekers in podcast ‘Nooit Gezien’

Ken je die ongemakkelijke situatie dat iemand over een beroemde film praat en jij die niet gezien hebt? Maar dat je dat niet durft toe te geven? In de splinternieuwe podcast ‘Nooit Gezien’ biechten Gijs Wilbrink, Ivo van Aart en Anna Drijver als filmmakers aan elkaar op welke klassiekers zij nog nooit gezien hebben. Elke aflevering kijken en bespreken ze een film die voor één van hen nieuw is. Uiteindelijk vragen ze zich af: kun je leven zonder deze klassieker ooit gezien te hebben?

Hosts van de podcast delen hun ‘nooit gezien-moment’

Het gemis van legendarische kijkcijferkanonnen als The Sixth Sense, Titanic en Fight Club wordt opgebiecht in de fonkelnieuwe podcast Nooit Gezien, maar de drie hosts delen ook kijktips waar je zelf misschien nog nooit van hebt gehoord. Hieronder vertellen podcastmakers Gijs Wilbrink, Anna Drijver en Ivo van Aart welke filmklassiekers zij gemist hebben en welke titel zij jou aanraden om snel te kijken.

Gijs Wilbrink

“Ik heb me jarenlang geschaamd voor het feit dat ik Jaws niet ken, en dit seizoen ga ik eindelijk ontdekken waarom dit precies zo’n grote klassieker is. Voor The Sixth Sense schaamde ik me minder, maar ik merk aan de mensen om mij heen dat ze het ronduit belachelijk vinden dat ik die heb gemist.”

“Als aanrader vind ik dat iedereen de films van Jim Jarmusch religieus moet volgen, hoe kabbelend ze soms ook mogen zijn. Het zijn stuk voor stuk films die me tijdens het kijken niet helemaal meteen pakken, maar waar ik vervolgens nog weken mee in mijn hoofd zit. Heel knap. Als schrijver heb ik bijzonder voor Richard Linklater en zijn dialogen. De Before trilogie is wat mij betreft verplichte kost voor iedereen die ooit verliefd is geweest.”

Anna Drijver

“Ik heb zo vaak in een gesprek gehad dat mensen enthousiast riepen ’the first rule of fight club…?!’ En dat ik dacht ja joh geen idee. Ik heb nooit hardop durven bluffen over een film maar ik heb wel eens instemmend geknikt terwijl ik dacht ai die film moet ik nog zien. En wat heel erg is, ik heb De Kuthoer van Ivo ook nog nooit gezien. Niet zeggen…”

Midsommar vond ik waanzinnig, kan ik zo weer kijken. En hoewel ik Romeo en Juliet van Baz Luhrman geweldig vond, was ik totaal niet onder de indruk van Moulin Rouge.”

Ivo van Aart

“Als filmmaker is het een beetje gênant dat ik zo weinig filmklassiekers heb gezien. Met deze podcast heb ik eindelijk een goed excuus. Dus ik doe eigenlijk om heel egoïstische redenen mee. Mijn favoriete Nooit Gezien-moment is dat Gijs tijdens de opnames over The Sixth Sense er pas achter kwam hoe de vork precies in de steel zat. En ik was er al bang voor, maar ik vond in onze eerste aflevering de originele Ghostbusters toch een beetje tegenvallen…

“Grote aanrader: Marcel the Shell with Shoes On, is helaas nauwelijks in Nederland te zien geweest, maar is een prachtige en hartverwarmende film. Zeker aanzetten als je hem ergens langs ziet komen!”

‘Nooit Gezien’ is nu te streamen via je favoriete podcastapps

Vandaag, op dinsdag 22 november 2022, ging de nieuwe podcast Nooit Gezien met een dubbele aflevering in première op al je favoriete podcastapps. Je kunt nu dus onder andere luisteren naar episode 1—Ghostbusters: veel meer dan de themesong en de Halloweenoutfit—en episode 2—The Sixth Sense: eindelijk snapt ook Gijs “I see dead people”—via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Podimo.

Het laatstgenoemde audioplatform biedt momenteel ook nog eens een interessante actie aan voor de bezoekers van Streamwijzer. Wij mogen namelijk tijdelijk de standaard kosteloze proefperiode van een maand verviervoudigen, waardoor je nu 60 dagen gratis naar Podimo kunt luisteren. Je claimt deze aanbieding via een speciale actiepagina op de website.

Fragmenten uit de afleveringen vind je nu al via de social media-kanalen van Streamwijzer

Mocht je graag eerst een indruk willen krijgen van wat je te wachten staat in Nooit Gezien, dan kun je Streamwijzer onder andere volgen via Instagram, TikTok en YouTube. We mogen namelijk alvast een paar exclusieve snippets uit de afleveringen met jullie delen. Hieronder vind je een fragment waarin Anna Drijver verrast reageert op het feit dat ‘Gozer’ uit Ghostbusters een man is, gespeeld door Slavitza Jovan.