Derde streamingdienst op rij: ook NLZIET verhoogt abonnementsprijs

Na Viaplay en Disney+ is er een derde streamingdienst opgestaan die dit jaar haar prijzen gaat verhogen. Voor het eerst in acht jaar kondigt NLZIET namelijk een prijsstijging aan en wordt hun maandabonnement duurder, zo hebben zij aan de redactie van Streamwijzer laten weten. Bovendien introduceren ze ook iets nieuws: een jaarabonnement.

Maandabonnement NLZIET wordt 1 euro duurder

Streamingdienst NLZIET maakt het mogelijk om met slechts één app naar alle programma’s van de Nederlands televisie te kijken. Hiervoor betaalde je acht jaar lang slechts €7,95 per maand, maar nu kondigt de videodienst voor het eerst in lange tijd een prijsstijging aan. Vanaf vandaag (dinsdag 14 maart 2023) wordt de maandelijkse prijs voor nieuwe abonnees namelijk verhoogd naar €8,95. De gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee je het abonnement kunt uitproberen en alvast naar het volledige aanbod kunt kijken, blijft natuurlijk wel in stand.

Iedereen die al een abonnement op de Nederlandse streamingdienst had, blijft overigens nog wel even de ‘oude prijs’ betalen. Voor alle bestaande abonnees gaat de maandelijkse prijs pas vanaf 1 mei 2023 omhoog met 1 euro.

NLZIET kondigt een jaarabonnement aan

NLZIET werkte vooralsnog alleen met een maandelijks abonnement. Deze kost je vanaf dinsdag 14 maart 2023 dus €8,95. Daarnaast introduceert de streamingdienst nu ook voor het eerst een jaarabonnement.

Voor één jaar ben je €95,40 kwijt, wat gelijkstaat aan €7,95 per maand. Tegenover de nieuwe prijs levert dit je dus een korting van 11 procent op, maar het biedt ook de mogelijkheid om maandelijks dezelfde prijs te blijven betalen als voorheen. Hierbij is wel één kanttekening en dat is dat het jaarabonnement in één keer vooruitbetaald dient te worden. Tussentijds opzeggen is dan ook niet mogelijk, terwijl dit met een maandabonnement natuurlijk wel kan. NLZIET Extra kost je €119,40, wat gelijkstaat aan twaalf keer €9,95 en dus een korting oplevert van 9 procent. Samenvattend zijn de nieuwe prijzen als volgt:

  • Maandabonnement: van €7,95 naar €8,95
  • Jaarabonnement: €95,40 (12 keer €7,95)
  • Verschil tussen maand-/jaarabonnement: ongeveer 11% korting

Ook Disney+ en Viaplay voerden al prijsverhogingen door

Zoals we eerder al aangaven is NLZIET inmiddels al de derde streamingdienst die in 2023 met een prijsverhoging komt. Het startschot werd gelost door Viaplay. Zij kondigden op dinsdag 24 januari via Streamwijzer aan dat zij, ondanks eerdere ontkenningen, een prijsverhoging van 14 tot 22% door gingen voeren. De dag daarna werd de prijs van een maandabonnement al direct verhoogd; sinds 2 maart is ook een jaarabonnement duurder geworden.

Disney+ zag zijn kans schoon en volgde op 25 januari. Toen voerden zij in Nederland per direct een prijsverhoging van 11% door voor nieuwe abonnees, die maandelijks €9,99 in plaats van €8,99 en jaarlijks €99,90 in plaats van €89,90 gingen betalen. Het is de eerste prijsverhoging van de videodienst in twee jaar tijd. NLZIET sluit vooralsnog het rijtje met hun vandaag aangekondigde prijsverhoging van 1 euro.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.