Ook NLZIET verhoogt prijzen en introduceert reclame-abonnement

Nadat Netflix van de week een prijsstijging aankondigde en duidelijk werd dat het vernieuwde HBO Max meer gaat kosten, is het nu de beurt aan NLZIET om meer van hun abonnees te vragen. De tv-streamingdienst voegt een nieuw abonnement met reclames toe aan het aanbod en verhoogt de prijzen van de huidige abonnementen.

NLZIET introduceert nieuw abonnement mét advertenties

Veel mensen hebben hun televisie-abonnement opgezegd en zijn overgestapt op NLZIET. Deze streamingdienst maakt het mogelijk om met slechts één app naar alle programma’s van de Nederlands televisie te kijken, met toegang tot meer dan 40 live zenders. En dat deed je altijd zónder naar reclame te hoeven kijken, maar daar komt verandering in.

NLZIET heeft namelijk besloten om streamingdiensten als Netflix en HBO Max achterna te gaan en ook een lager geprijsd advertentie-abonnement te introduceren. Eerder kon je kiezen voor twee abonnementen: NLZIET en NLZIET Extra. Vanaf nu zijn dat er drie: NLZIET Basis, NLZIET Premium en NLZIET Extra.

Premium en Extra zijn de abonnementen zoals je die nu al kent. NLZIET Basis is nieuw. Hierbij betaal je iets minder, maar komen er wel reclames tussen de film, series en programma’s door. Overigens is dit enkel bij de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders en niet bij de films en series van NPO Plus, want die blijven gewoon reclamevrij. Met een Basis-abonnement kijk je verder op één apparaat tegelijk, met NLZIET Premium en Extra is dat op twee apparaten. En NLZIET Premium en Extra blijven gewoon zonder advertenties.

Dit worden de nieuwe prijzen

Samen met de introductie van het nieuwe Basis-abonnement, kondigt NLZIET ook aan de prijzen per direct te verhogen. Vorig jaar steeg de prijs van een NLZIET-abonnement al van €7,95 per maand naar €8,95 per maand. Nu komt daar een euro bovenop en gaat het ‘normale’ NLZIET-abonnement (nu dus NLZIET Premium) je €9,95 per maand kosten. NLZIET Basis is dus goedkoper en kost je €7,95 per maand. Voor NLZIET Extra, waarbij je er elf internationale zender bij krijgt, betaal je vanaf vandaag €11,95 per maand.

Het jaarabonnement blijft bij NLZIET Premium en Extra bestaan en hiermee blijf je korting behouden. Kies je voor NLZIET Basis, dan is een jaarabonnement afsluiten geen mogelijkheid. Ook de gratis proefperiode van 14 dagen, waarmee je het abonnement kunt uitproberen en alvast naar het volledige aanbod kunt kijken, blijft natuurlijk in stand. Dit is het verschil tussen de nieuwe en oude prijzen:

Oude prijsNieuwe prijs
NLZIET Basis€7,95 per maand
NLZIET Premium (maand)€8,95 per maand€9,95 per maand
NLZIET Premium (jaar)€95,40 per jaar€107,40 per jaar
NLZIET Extra (maand)€10,95 per maand€11,95 per maand
NLZIET Extra (jaar)€119,40 per jaar€131,40 per jaar

Prijsverhogingen bij allerlei streamingdiensten

NLZIET is zeker niet de enige die de prijzen omhoog gooit. We lijken weer middenin het seizoen van de prijsverhogingen te zitten. Zo kondigde Netflix vorige week aan dat ze de prijzen in Nederland en België met 1 tot 3 euro per maand gingen verhogen.

Bij Amazon Prime Video ging de prijs omhoog van €3 naar €5 per maand, terwijl Disney+ in kosten steeg van €10 naar €11. Viaplay gooide de prijs zelfs omhoog van €16 naar €18. Verder werd afgelopen week ook al bekendgemaakt dat het vernieuwde HBO Max, een samenvoeging met de streamingdienst discovery+, live zal gaan met verhoogde prijzen. En nu is dus ook NLZIET aan de beurt.


Afbeelding ter illustratie

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.