Kun je via NLZIET naar ESPN kijken?

Voor voetbalfans is ESPN onmisbaar. Niet alleen voetbal uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, ook de Europa en Conference League, Johan Cruijf Schaal en Tweede Divisie zijn op deze zenders te bekijken. Voor voetbalfans die een abonnement af willen sluiten op NLZIET is het daarom wel belangrijk om te weten of je via deze streamingdienst naar ESPN kijken kunt. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Is ESPN via NLZIET te kijken?

Nee, helaas is het niet mogelijk om via NLZIET naar ESPN te kijken. Deze tv-zenders zijn geen onderdeel van het pakket van NLZIET, dat uit 36 andere televisiezenders bestaat. Gelukkig betekent dat niet dat het helemaal niet mogelijk is om in Nederland naar ESPN te kijken, want er zijn verschillende opties. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

ESPN kijken in Nederland

De sportzender ESPN heeft best een opvallende structuur in Nederland: je kunt er namelijk geen rechtstreeks abonnement afsluiten. Het kanaal werkt samen met aanbieders van internet, mobiel en televisie om de distributie van sportwedstrijden naar de consument te verzorgen. Hierdoor is het alleen mogelijk om via verschillende providers een lidmaatschap te claimen om naar alle sporten te kijken. De prijs van een abonnement verschilt wel behoorlijk per provider. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de prijs van het ESPN Compleet-pakket is bij de grote tv-aanbieders.

ProviderGratis in tv-pakketPrijs ESPN CompleetKijken
Canal DigitaalESPN 1-4 (Compleet)€0,00 🎁▶️ Kijk direct
OnlineESPN 1-4 (Compleet)€0,00 🎁▶️ Kijk direct
ZiggoESPN 1€17,95▶️ Kijk direct
KPNESPN 1€12,99▶️ Kijk direct
T-MobileESPN 1€10,00▶️ Kijk direct
CaiwayESPN 1€12,00▶️ Kijk direct
DELTAESPN 1€11,00▶️ Kijk direct
SolconESPN 1€12,99▶️ Kijk direct

ESPN kijken via Canal Digitaal

Je kunt als klant van Canal Digitaal en de aangesloten internetaanbieder Online.nl gratis ESPN kijken binnen elk afgenomen televisiepakket. De vier kanalen (ESPN 1, 2, 3 en 4) zijn opengesteld op de zenders 401 tot 404, waardoor je onbeperkt kunt genieten van de spannendste duels in de Nederlandse voetbalcompetitie.

Dit doe je door het ‘Bomvol’-pakket af te sluiten voor slechts €14,95 per maand. Met dit abonnement krijg je toegang tot alle vier de zenders uit het ESPN Compleet-pakket, om ook naar alle Eredivisiewedstrijden te kunnen kijken (plus de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer), maar kijk je daarnaast ook naar 60+ zenders en tientallen films en series.

ESPN bij andere providers in Nederland

Canal Digitaal is echter de enige grote partij die alle vier de zenders zonder extra vereiste betaling aan elk pakket heeft toegevoegd. Bij andere providers als Ziggo, KPN en T-Mobile is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen en kun je het maandelijkss ESPN Compleet-pakket extra afsluiten, maar dit kost je dan dus ook een extra bedrag. Bij KPN kost digitale tv momenteel bijvoorbeeld €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet.

Mis geen actie met ESPN Compleet

Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.