NK wielrennen: live kijken op tv en online | 24-25 juni 2023

Het wielerseizoen is al even uit de startblokken, waardoor fans over de hele wereld weer van allerlei prachtige toernooien kunnen genieten. Na de vele wedstrijden in het buitenland, is het eindelijk weer tijd voor een grote wielerstrijd in ons kleine kikkerlandje. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de meerdaagse competitie NK Wielrennen op tv en online kijken kunnen op 24-25 juni 2023. Tijdens het Nederlandse kampioenschap barst de strijd los voor de mannelijke en vrouwelijke profs en wordt duidelijk wie de rood-wit-blauwe trui een jaar lang mag gaan dragen. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘NK Wielrennen’ (op 24-25 juni 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van het NK Wielrennen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over het Nederlands kampioenschap wielrennen, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het NK Wielrennen bij NLZIET. Hier kun je via NOS Sport op beide dagen naar beelden van het nationale wielertoernooi kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Hoewel deze streamingdienst momenteel de uitzendrechten van het wielrennen in Nederland in handen heeft, wordt het NK wielrennen hier niet uitgezonden.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit Nederlands kampioenschap jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de beelden van het NK Wielrennen uitzenden

Op dit moment heeft NOS de uitzendrechten voor het NK Wielrennen in handen. Via het sportkanaal op NPO 1 doen zij rechtstreeks verslag en worden op beide dagen vanaf 14:30 uur live beelden uitgezonden van het wielertoernooi. Doordat het nationaal kampioenschap live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET de wedstrijden van de mannelijke en vrouwelijke profs gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar het NK Wielrennen bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Meer informatie over het Nederlands kampioenschap per fiets

Het NK Wielrennen 2023 wordt dit jaar gehouden in Sittard-Geleen. De strijd om nationale titels in het Nederlandse kampioenschap vond de laatste drie jaar plaats op de VAM-berg in Drenthe, maar reist nu dus af naar de Limburgse gemeente. De wielerwedstrijd wordt ieder jaar traditiegetrouw het weekend voorafgaand aan de Tour de France gehouden. Een opwarmer dus voor alle Nederlandse renners die dit jaar tijdens de Ronde van Frankrijk in actie komen. Overigens vinden de nationale kampioenschappen rond deze periode niet alleen in Nederland plaats, maar ook in andere wielerlanden.

De deelnemende renners beginnen hun tocht op drie verschillende startlocaties. Het parcours begint voor de mannelijke en vrouwelijke profs in Zuid-Limburg, waar ze allerlei beklimmingen moeten trotseren. Typerend voor het Limburgse landschap zijn namelijk de vele heuvels, waardoor de deelnemers met veel hoogteverschillen rekening moeten houden.

Het is alombekend dat veel wielrenners die deelnemen aan de Tour de France de nationale kampioenschappen in hun eigen land overslaan. Een reden hiervoor is dat de race de voorbereiding voor het grote evenement onderbreekt. Ook is het slecht voor de herkenbaarheid van het team, omdat de winnaar niet in het ploegtenue rijdt maar in de kampioenstrui van zijn land. Wie wel aan de start zal verschijnen is Koen Bouwman. Deze renner rijdt voor het team van Jumbo-Visma en hij heeft naast de Giro d’Italia ook het NK met rood omcirkeld op zijn wedstrijdprogramma.

CompetitieNK Wielrennen / Nederlands kampioenschap
SportWielrennen
DatumZaterdag 24 juni – zondag 25 juni 2023
LocatieSittard-Geleen, Limburg

  • Kun je op tv naar het NK Wielrennen kijken op 24-25 juni 2023?

    Ja, je kunt op tv via de NOS live kijken naar beelden op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2023 van het NK wielrennen, waardoor ze online live te kijken zijn via NLZIET.

  • Zijn er streamingdiensten in Nederland die beelden van het NK Wielrennen uitzenden?

    Ja, er zijn streamingdiensten die in hun aanbod sportwedstrijden uit het wielrennen vertonen. Daaronder valt ook het NK Wielrennen dit jaar. In de tabel in dit artikel vind je om welke video on demand-platforms het precies gaat.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.