Nijmeegse Vierdaagse: live kijken op tv en online | 16-19 juli 2024

Het afleggen van die vele stappen kan beginnen, dus liefhebbers van wandelen die er niet bij zijn vragen zich veelal af hoe ze alle dagen van het grootste meerdaagse evenement de Nijmeegse Vierdaagse op tv en online kijken kunnen op 16 t/m 19 juli 2024. Tijdens het evenement lopen de wandelaars iedere dag een andere route in de buurt van Nijmegen. In dit artikel geven wij aan of dit wandelevenement op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideoland en Viaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wandelfestijn eventueel ook vertoont.

Waar kun je het grootste wandelevenement van Nederland ‘Nijmeegse Vierdaagse’ (op 16-19 juli 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote sportieve evenementen. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Nijmeegse Vierdaagse per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in deze vierdaagse wandeltocht gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Nijmeegse Vierdaagse 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

NLZIET➡️ Ga meteen naar de Nijmeegse Vierdaagse bij NLZIET. Omroep Gelderland doet iedere dag verslag van alle hoogtepunten tijdens het grootse wandelevenement, waardoor de Nijmeegse Vierdaagse via NLZIET eenvoudig online te volgen en terug te kijken is. Tevens kijk je hier nu de eerste 14 dagen gratis.
⛔️ discovery+Helaas is het bij deze streamingdienst niet mogelijk om naar de Nijmeegse Vierdaagse te kijken. Wel kun je hier voor andere sporten terecht, waaronder wielrennen en golf.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sportevenementen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit meerdaagse wandelevenement is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeBij deze streamingdienst kun je niet naar de Nijmeegse Vierdaagse kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je de Nijmeegse Vierdaagse jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is dit wandelevenement er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die beelden van de Nijmeegse Vierdaagse uitzenden

Ook dit jaar is het evenement zowel lineair als via de radio te volgen. Zo doet Omroep Gelderland net zoals vorig jaar rechtstreeks verslag op tv tijdens het 4Daagse Journaal. Presentator Harm Edens praat je ter plaatse bij over alle hoogtepunten en deelt het laatste nieuws omtrent het meerdaagse wandelevenement. Doordat de Gelderse omroep live verslag doet, zijn de uitzendingen tevens te streamen en tijdelijk terug te kijken via NLZIET. Ook thuis of onderweg kun je via hun radiozender luisteren naar al het live commentaar.

→ Ga meteen naar Omroep Gelderland bij NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, sportuitzendingen, films en series ✅

Meer informatie over de Nijmeegse Vierdaagse 2024

De Nijmeegse Vierdaagse is het oudste, bekendste en wellicht zwaarste wandelevenement van Nederland. Jaarlijks wordt het georganiseerd in, zoals de naam al verklapt, Nijmegen. Het massale evenement ligt in handen van Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Al sinds 1909 wordt het sportfestijn ieder jaar gehouden. Het is dan ook niet gek dat dit het oudste vierdaagse wandelevenement van Nederland is. De tocht is zelfs zo bekend, dat het de bijnaam The Walk of the World heeft gekregen. Voor de verschillende afstanden hebben meer dan 45.000 deelnemers uit ongeveer 70 verschillende landen zich ingeschreven.

Het wandelevenement duurt zoals de naam al zegt vier dagen. Soms gooit de hitte roet in de planning. Zo duurde de editie uit 2022 drie dagen door de extreme temperaturen. Tijdens het evenement lopen de wandelaars iedere dag een andere route in de buurt van Nijmegen. Zo komen de provincies Brabant en Limburg ook aan bod gedurende de vierdaagse. Deze routes hebben alle vier een andere naam.

EvenementNijmeegse Vierdaagse
SportWandelen
DatumDinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli 2024
LocatieNijmegen, maar route lopen ook in o.a. Gelderland, Brabant en Limburg

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.