Kun je je al inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse 2024?

Maar liefst 45.000 wandelaars hebben afgelopen jaar meegedaan aan de iconische Nijmeegse Vierdaagse. Het loopfestijn is ontzettend bekend bij en geliefd door mensen wereldwijd. Zo doen er ongeveer 70 nationaliteiten mee aan de toch om het welbekende 4Daagse kruisje te behalen. Heb je afgelopen jaar niet mee kunnen doen? Dan vraag je je vast af: “Kan ik mij al inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse 2024?” In dit artikel laten we je alles weten wat er tot dusver bekend is over het befaamde wandelevenement van volgend jaar.

In het kort: wat houdt de Nijmeegse Vierdaagse in?

De Nijmeegse Vierdaagse is een meerdaagse wandeltocht die jaarlijks wordt georganiseerd in, zoals de naam al verklapt, Nijmegen. Het massale evenement ligt in handen van Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Al sinds 1909 wordt het sportfestijn ieder jaar gehouden. Het is dan ook niet gek dat dit het oudste vierdaagse wandelevenement van Nederland is. De tocht is zelfs zo bekend dat het de bijnaam The Walk of the World heeft gekregen en op tv wordt uitgezonden.

Datum: wanneer is de Nijmeegse 4Daagse in 2024?

Laten we beginnen bij het begin voor de volgende editie van het grootste wandelevenement: de startdatum. Er zit namelijk een patroon in de data waarop het festijn in Gelderland elk jaar wordt georganiseerd. Dat is namelijk vanaf de derde dinsdag van juli, elk jaar weer. Als we alvast een blik werpen op de agenda van volgend jaar, dan kunnen we dus al direct de vraag beantwoorden op welke data de Nijmeegse Vierdaagse van 2024 plaats zal vinden: van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli 2024. De Vierdaagsefeesten beginnen altijd al de zaterdag van tevoren en zullen dus volgend jaar zijn op 13-19 juli 2024.

Kun je je al inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse 2024?

Na de grote successen van vorige edities van het wandelevenement rest de grote vraag: “Kan ik mij al inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse van 2024?” Van maandag 12 februari (10:00 uur) tot vrijdag 1 maart (17:00 uur) is het mogelijk voor jongeren die geboren zijn in de jaren 2006 tot en met 2012 én deelnemers die minimaal een keer de Nijmeegse Vierdaagse succesvol hebben afgerond om zich in te schrijven. Vanaf maandag 4 maart (10:00 uur) is het voor iedereen mogelijk om zich in te schrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Inschrijven werkt via zogeheten registratienummers. Dit nummer representeert al jouw persoonlijke gegevens. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je kunt melden bij de start en aan het einde van iedere wandeldag. Als je al eerder een 4Daagse hebt gelopen, dan blijft het eerdere nummer geldig voor volgende deelnames. Doe je mee voor de eerste keer? Dan kun je via de inschrijfmodule een account aanmaken en krijg je een e-mail van de organisatie met verdere instructies.

Nijmegen is een groot feest tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

We noemden het net al even vanwege de data van de evenementen volgend jaar, maar buiten de sportieve prestatie van het afleggen van de loodzware route om staat de Nijmeegse Vierdaagse om nog meer belangrijke fenomenen bekend. Zo zijn er onder andere de Vlaggenparade, de Waal in Vlammen, Roze Woensdag, de intocht tijdens de Via Gladiola en uiteraard de populaire Vierdaagsefeesten. Hoewel de 4Daagse pas op dinsdag begint, is het al dagen van tevoren feest in de stad (vanaf zaterdag 13 juli 2024). De dag erna wordt het wandelevenement officieel geopend.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.