Gloednieuwe misdaadthriller ‘Nightmare Alley’ (2021) is nu te zien op Disney+

Nightmare Alley, de splinternieuwe misdaadthriller van filmmaker Guillermo del Toro met o.a. Bradley Cooper (Guardians of the Galaxy), Cate Blanchett (Lord of the Rings) en Willem Dafoe (Spider-Man) is vanaf nu te zien op de streamingdienst Disney+. De door critici geprezen film is gebaseerd op de gelijknamige roman van William L. Gresham uit 1946 en is voor vier Oscars genomineerd voor de 94e editie van de Academy Awards.

→ Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Star, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

‘Nightmare Alley’ is nu direct te zien op de streamingdienst Disney+

Nightmare Alley is een Amerikaanse neo-noir psychologische thriller uit 2021, geregisseerd door Guillermo del Toro naar een scenario van del Toro en Kim Morgan. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1946 van William Lindsay Gresham en is de tweede speelfilmbewerking van het verhaal na een verfilming uit 1947. De film is een coproductie tussen Searchlight Pictures, TSG Entertainment en Double Dare You Productions.

In Nightmare Alley speelt Bradley Cooper de hoofdrol als een charmante en ambitieuze carnavalswerker met een mysterieus verleden die grote risico’s neemt om zijn carrière een boost te geven. De film ging op 1 december 2021 in New York in première en is vanaf nu te zien op Disney+. 👉 Ga direct naar Nightmare Alley op Disney+.

Nightmare Alley (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

In het New York van de jaren veertig maakt pechvogel Stanton Carlisle zich geliefd bij een helderziende en haar mentalistische echtgenoot tijdens een reizend carnaval. Met behulp van nieuw verworven kennis smeedt Carlisle een gouden ticket naar succes door de elite en rijken op te lichten. In de hoop op een hoge score, bedenkt hij al snel een plan om een ​​gevaarlijke magnaat op te lichten met de hulp van een mysterieuze psycholoog, die misschien wel zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe is.

TitelNightmare Alley
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels
Duur2 uur en 7 minuten
IMDb7,1 uit 81.000 stemmen
CategorieMisdaad, Drama, Thriller
RegisseurGuillermo del Toro
CastBradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Strathairn

Synopsis: Disney

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.